10/2022  |  Uutiset

ARCO laajenee Ouluun – Avario osaksi Suomen suurinta arkkitehtitoimistoa

Suomalaisen arkkitehtuurin edelläkävijä ARCO Architecture Company Oy laajentaa toimintaansa yrityskaupalla, jossa arvostettu Avario Oy Oulusta liittyy osaksi helsinkiläis-tamperelais-turkulaista arkkitehti- ja asiantuntijajoukkoa.

Suomalaisen arkkitehtuurin edelläkävijä ARCO Architecture Company Oy laajentaa toimintaansa yrityskaupalla, jossa arvostettu Avario Oy Oulusta liittyy osaksi helsinkiläis-tamperelais-turkulaista arkkitehti- ja asiantuntijajoukkoa.

ARCO Architecture Company syntyi syksyllä 2021, kun Aihio Arkkitehdit, Arkkitehdit Soini & Horto sekä Cederqvist & Jäntti Arkkitehdit yhdistyivät. Kesällä 2022 mukaan liittyi Schauman Arkkitehdit Turusta. Nyt ARCO edelleen vahvistaa asemaansa Suomen suurimpana arkkitehtitoimistona ostamalla Avario Oy:n, joka toimii sekä Oulussa että Espoossa.

”Avarion osaaminen ja näytöt erityisesti julkisen rakentamisen saralla koulujen, päiväkotien ja hoivakotien suunnittelijoina tuovat arvokkaan lisän ARCOn tarjontaan”, toteaa ARCOn toimitusjohtaja Sami Horto. ”Lisäksi mittava kokemus puurakentamisesta teki vaikutuksen.”

Arkkitehti Matti Haikolan perustama ja luotsaama Avario työllistää nykyään noin 24 arkkitehtia ja arkkitehtuurin asiantuntijaa. Haikolan mukaan nyt oli oikea aika yhdistää voimat ARCOn kanssa ja hakea entistä voimakkaampaa kasvua yhdessä.

”Olemme jo vuoden seuranneet tiiviisti ARCOn edistymistä toimialalla, ja nyt tuntuu todella hienolta olla osa sitä. Tämä on joukko, johon haluamme liittyä. Avariolla on paljon kasvumahdollisuuksia niin Oulun suunnalla kuin muualla Suomessa ja uskon, että osana ARCOa olemme entistä kiinnostavampi työnantaja ja meillä on paremmat resurssit tukea kasvua. Uskon myös asiakkaidemme ilahtuvan ARCOn vahvoista referensseistä, osaamisesta sekä palvelun laajuudesta. Näen lähitulevaisuudessa paljon ammatillisia kasvun ja kehittymisen mahdollisuuksia ARCOssa meille kaikille, ja olen tähän työhön myös henkilökohtaisesti sitoutunut”, Haikola painottaa. ”Lähdemme yhdessä hakemaan merkittävää kasvua Oulusta ja Pohjois-Suomen alueelta sekä koulujen, päiväkotien ja hoivakotien suunnittelusta ympäri Suomen.”

ARCO haluaa olla kasvualusta kestävälle ja laadukkaalle arkkitehtuurille sekä alan parhaille osaajille. ARCO tarjoaa ainutlaatuisia uramahdollisuuksia arkkitehdeille uran kaikissa vaiheissa. ”ARCOlla tekijän kädenjälki näkyy työssä. Arkkitehtimme ovat yksilöitä, joiden vahvuuksia haluamme tukea tekijöiden, tiimien ja asiakkaiden yhteistyössä”, Sami Horto sanoo.

Avarion henkilöstö jatkaa toimintaansa Oulussa ja Espoossa. Yhdistymisellä ei ole henkilöstövaikutuksia. ARCOn tavoitteena on alusta asti ollut kasvaa, ensi vaiheessa Suomessa ja tulevaisuudessa myös sen ulkopuolella. ARCOn pääomistajan Intera Partnersin osaaminen ja resurssit mahdollistavat kasvun myös tämän yhdistymisen kaltaisin yritysjärjestelyin.

Lisätietoja:

Sami Horto, toimitusjohtaja, ARCO Architecture Company, +358 40 544 4234, sami.horto@arco.fi

Matti Haikola, toimitusjohtaja, Avario Oy, +358 40 552 9196, matti.haikola@avario.fi