Djupsundsbäcken

Projektit  |  Asuminen

Djupsundsbäcken

Djupsundsbäcken koostuu kahdesta 8-kerroksisesta asuinkerrostalosta Finnoon uudella asuinalueella Espoossa.

Vuosi
2019-

Laajuus
5 600 brm²

Sijainti
Finnoo, Espoo

Rakennuttaja
T2H Rakennus Oy

1428 Djupsundsbäcken

Finnoon Djupsundsbäcken on uusi asuinalue Espoossa, lähellä Matinkylää ja merta. Suunnittelemamme kahdeksankerroksiset asuinkerrostalot kuuluvat ensimmäisiin kohteisiin Finnoon uudella asuinalueella. Tontti sijaitsee Syvänsalmenkadun varrella, jota rajaa pohjoisessa vehreä Syvänsalmenpuisto. Tuleva Finnoon kauppakeskus sekä metroasema sijaitsevat noin 200 m päässä idässä. Etäisyys Finnoonsatamaan ja mereen on alle kilometrin. Idässä noin 500 m päässä sijaitsee Finnovikenin lintukosteikko ja virkistysalue. Kulkuyhteydet ovat täten optimaaliset ja samalla on mahdollista nauttia luonnon ja meren läheisyydestä.

Djupsundsbäcken koostuu kahdesta kahdeksankerroksisesta asuinkerrostalosta sekä rakennuksiin liittyvistä yksikerroksisista varastosiivistä. Hankkeessa on toteutettu valoisia ja viihtyisiä asuntoja tavanomaista korkeammalla kerroskorkeudella, joka on vähintään 3,3 metriä varustettuna isoilla ikkunoilla. Asuntojen suunnittelussa on panostettu valoisuuteen ja viihtyvyyteen. Viihtyvyyttä tuo myös ensimmäisen kerroksen laadukkaat yhteistilat.

1428 Djupsundsbäcken

Myös kestävyystavoitteet on huomioitu energiatehokkuudessa. Rakennusten harjakattoisella kattomuodolla on saatu luontevasti integroitua ilmanvaihtokonehuone ylimmän asuinkerroksen ylle. Etelään päin jyrkästi laskeva kattolape on sopivassa kulmassa aurinkopaneelien asentamiselle lappeen suuntaisesti. Harjakatto loi myös ryhdikkyyttä ilmeeseen.

Julkisivumateriaaliksi valittiin eriväriset rappaukset, vaalea sekä sinivihreä. Suunnitelmassa yhdistettiin hyvän asumisen tavoittelu, kestävä rakentaminen materiaalien ja kattomuodon suhteen sekä alueen energiatehokkuustavoitteet.