Lyyra Lippuhalli

Projektit  |  Liikenne

Hakaniemen lippuhalli ja metroasema

Hakaniemen metroaseman pohjoisen sisäänkäynnin uudistaminen ajoittuu viereisen Lyyra-korttelin rakentumisen ja Siltasaarenkadun kävelykadun kunnostuksen yhteyteen.

Vuosi
2019-

Laajuus
3500 brm²

Sijainti
Hakaniemi, Helsinki

1441 Lyyra Lippuhalli

Lippuhallin uuden ilmeen perustana on matkustamisen saapumiskokemuksen nostaminen uudistuvan lähiympäristön ja uusien metroasemien tasolle. Lippuhallin kuvioitu valokatto luo tunnistettavan ilmeen tilaan ja luo valaistuksen keinoin miellyttävän ja turvallisen saapumisen metrolle ja metrosta.

Materiaaleina lippuhallialueella käytetään vaaleaa luonnonkiveä portaikoissa, vaaleaa mosaiikkibetonia lippuhallin lattiassa, kuparin sävyistä metallisälettä, metallikasettia sekä keraamista laattaa seinissä ja ruostumatonta terästä täydentävissä osissa. Tilojen pintojen uusimisen yhteydessä lisätään esteettömän liikkumisen opasteita.

1441 Lyyra Lippuhalli

Lyyra -kortteli liiketiloineen rajautuu ja avautuu lippuhalliin ja katutasolla metron sisäänkäynnit integroituvat uudisrakennuksiin. Hakaniementorin puoleiset sisäänkäynnit ja lippuhalli on uudistettu aiemmin. Lippuhallin olevia liiketiloja laajennetaan ja rakennetaan kaksi uutta liiketilaa. Wc-tilat uusitaan ja rakennetaan lisäksi esteetön wc-tila. Lippuhallissa ja siihen liittyvissä tiloissa uusitaan pinnat ja tekniikkaa sekä asennetaan liukuporras Toisen linjan sisäänkäyntiin.

Metro- ja raitiovaunukuljettajien simulaattorikoulutustila rakennetaan entisen valvomotilan paikalle. Samaan yhteyteen rakennetaan työtilat kouluttajille. Lisäksi uusitaan teknisiä tiloja, järjestelmiä ja sosiaalitiloja sekä parannetaan energiatehokkuutta ja paloturvallisuutta.