Projektit  |  Asuminen

Karhukortteli

Karhukortteli toteuttaa alkuperäistä tavoitettaan luoda kokonaan uusi kaupunginosa, jonka toiminnallinen pääpaino on laadukkaassa asumisessa.

Kategoria
Aluekehitys

Vuosi
2015 -

Laajuus
30 100 brm²

Sijainti
Pori

Tilaaja
MVR-Yhtymä Oy

Uusi, vaiheittain toteutettava korttelikokonaisuus avaa mahdollisuuden asettua asumaan arvopaikalle Kokemäenjoen läheisyyteen, Kirjurinluotoa vastapäätä mutta silti keskustan palvelu- ja kulttuuritarjonnan äärelle.

Alueen rakennukset muodostavat selkeästi tunnistettavan kaupunkikuvallisen kokonaisuuden, jonka identiteetti syntyy kestävistä ja luontevista materiaalivalinnoista, asumismukavuutta lisäävistä suunnitteluratkaisuista sekä tunnistettavasta ja ajattomasta nykyarkkitehtuurin muodonannosta.
Asumista palvelevat ja ainutlaatuisen ympäristön kokemista edesauttavat arvosijainnin lisäksi oikein sijoitetut ja suunnatut huoneistovariaatiot. Mitoitukselliset ja tekniset yksityiskohdat, materiaalivalinnat sekä logistiikan turvallinen toimivuus kadulta kotiin on osa viihtyisää ja lisäarvoa tuottavaa asumiskokemusta.

Korttelikokonaisuuden sijoittuminen kantakaupungin reunalle, urbaanin julkitilan rajapintaan, perustelee kivijalkatoimintojen huolellista huomioonottamista arkkitehtuurin sisällöllisessä muodonannossa. Syntyvät julkitilat ovat luonteva osa asuinkorttelin arkea.