Projektit  |  Asuminen

KOy Latokartanontie 4

Malmin joukkoliikenneterminaalin vieressä sijaitseva KOy Latokartanontie käsittää kaksi tornimaista, julkisivuiltaan eriluonteista rakennusta. Pohjoisemmassa tornissa sijaitsee Noli Studios-konseptin mukainen 16-kerroksinen hotelli ja eteläisemmässä tornissa 143 asuntoa.

Vuosi
2019-

Laajuus
18 947 brm²

Sijainti
Malmi, Helsinki

Tilaaja
Nrep Oy

Keskustamaiseksi suunnitellun korttelin sydämenä toimii aukio, jolle avautuvat lasiseinin hotellin sisäänkäynti ja ravintolatilat sekä hotellin ja asuntojen yhteistilat. Katon asuntopiha ja piha-alueet  on suunniteltu viihtyisiksi ja toiminnoiltaan selkeiksi hyödyntämällä laadukkaita ja kestäviä materiaaleja sekä istutuksia. Yksikerroksinen pysäköintilaitos sijaitsee aukion alla ja sieltä on suorat yhteydet sekä hotelliin että asuntoihin.

Suunnittelussa huomioidaan korkean rakentamisen erityishaasteet. Keskeisen sijaintinsa vuoksi kohteen ulkoarkkitehtuurin merkitys korostuu, koska rakennus näkyy kauas ja siitä tulee hahmoltaan ja materiaaleiltaan merkittävä kokonaisuus alueella. Uusi rakentaminen kohottaa koko alueen yleisilmettä sekä laadullisesti että esteettisesti tuoden ryhtiä Malmin muuten niin tasakorkeaan kaupunkikuvaan.

Piha-alueet ja katon asuntopiha on suunniteltu viihtyisiksi ja toiminnoiltaan selkeiksi käyttäen laadukkaita ja kestäviä materiaaleja sekä istutuksia.