Projektit  |  Asuminen

Sompasaaren asuinkortteli

Yhteisöllinen kerrostalokortteli muodostuu yhmärakentamishanke Sumpista, Aravarahoituksella rakennetusta Kaljaasista sekä Hartelan vapaarahoitteisista asuintaloista Pooki ja Pelagia.

Vuosi
2020

Laajuus
20 900 brm2

Sijainti
Sompasaari, Helsinki

Tilaaja
Asuntosäätiö As Oy, Sompasaaren Sumppi / ryhmärakentajat, Hartela Etelä-Suomi Oy

Rakennuttaja
Hartela Etelä-Suomi Oy

Sompasaaren asuinkorttelin 10635 tontit varattiin vuonna 2015 järjestetyn kilpailuvoiton perusteella. Yhteisöllinen kerrostalokortteli muodostuu ryhmärakentamishanke Sumpista, Aravarahoituksella rakennetusta Kaljaasista sekä Hartelan vapaarahoitteisista asuintaloista Pooki ja Pelagia.

Kortteli koostuu 5-6 kerroksisesta yhtenäisestä rakennusmassasta ja korttelin nurkissa 8-12 kerroksisista torniosista. Alueen hengen ja vahvan identiteetin luominen ovat olleet suunnittelun lähtökohtana.

Läpitalon ulottuvat asunnot tarjoavat useita muuntelumahdollisuuksi vaihtuvien elämäntilanteiden ja asumistarpeiden mukaan. Korttelin saunaosastot sijaitsevat kattokerroksissa, joista avautuu upea näkymä pitkälle horisonttiin. Matalampien talojen katolle on rakennettu kattopuutarha, jonka yhteydessä on kesäkeittiö. Autopaikat ovat sijoitettu sisäpihan alle korttelin yhteiseen maanpäälliseen pysäköintihalliin.