Aurum - sisustus

Turun Yliopiston ja Åbo Akademin uusi monikäyttäjärakennus

Sisustus

Sijainti
Turku

Tilaaja
Suomen Yliopistokiinteistöt Oy

Laajuus
23 000 brm²

Vuosi
2021

Palkinnot
2022 Good Design Award, 2021 Hyvän rakentamisen kohde

Sertifioinnit
BREEAM Excellent

Aurum on Turun Yliopiston ja Åbo Akademin uusi monikäyttäjärakennus. Rakennuksen design ja toteutus saavuttivat Excellent-tason BREEAM® -ympäristöluokituksen. Lisäksi Aurum palkittiin vuoden 2022 Good Design Award -palkinnolla.

Aurum on kulttuurihistoriallisesti merkittävään ympäristöön Turun Tuomiokirkon läheisyyteen
valmistunut Åbo Akademin ja Turun yliopiston uusi monikäyttäjäuudisrakennus. Aurumin pääkäyttäjiä ovat Åbo Akademin luonnontieteiden ja tekniikan tiedekunta sekä Turun yliopiston kemian laitos.

Aurumin tilojen suunnittelussa on kiinnitetty erityistä huomiota tilojen monikäyttöisyyteen sekä synergiaan eri toimintojen ja käyttäjien välillä. Rakennuksen läpi kulkeva korkea yhteiskäyttöinen ja kohtaamispaikkana toimiva valoaula yhdistyy ylemmissä kerroksissa yhdyskäytävin muuhun yliopistokampukseen.

Sisustussuunnittelu käsitti pintamateriaalit, kiinto- ja erikoiskiintokalusteet, työ- ja oppimisympäristökonseptit, irtokalusteet kilpailutuksineen sekä opastesuunnittelun. Pintamateriaalisuunnittelun erikoispiirteinä kohteessa oli laboratorioiden teknisesti vaativien pintojen määrittely.

Aurumin sisustus muodostaa ehjän taiteellisen kokonaisuuden rakennuksen arkkitehtuurin kanssa. Aurum -nimi toimi inspiraationa messingin hillittyyn käyttämiseen rakennusheloissa, kalusteissa sekä opasteissa ja lasiseinäteippauksissa.

Aurumissa on paljon poikkeuksellisia opetuskäytön tiloja, joiden suunnittelussa on tarvittu rautaista erityisosaamista. Rakennus pitää sisällään tutkimus- ja opetuslaboratorioita, radionuklidilaboratoriota, oppimistyöympäristöjä sekä minitilatyöympäristöjä. Opetustilojen lisäksi rakennuksesta löytyy ravintola- ja liikuntatilat.