Projektit  |  Toimistot

Aviabulevardi II

Toimistorakennus Aviabulevardi II valmistui Helsinki-Vantaan lentoaseman läheisyyteen, Aviapolis-yritysaluelle, marraskuun lopussa 2018.

Vuosi
2018

Laajuus
8 500 kem², 10 000 brm²

Sijainti
Vantaa

Tilaaja
Skanska CDF Oy

Aviabulevardi II valmistui Helsinki-Vantaan lentoaseman läheisyyteen, Aviapolis-yritysaluelle, marraskuun lopussa 2018. Tilat on suunniteltu joustaviksi, muunneltaviksi ja eri käyttötarkoituksiin soveltuviksi. Ne taipuvat niin huonekonttoriksi, monitoimitilaksi kuin niiden yhdistelmäksikin.

7-kerroksinen rakennus on väritykseltään mustavalkoinen ja sen julkisivussa on paljon lasia. Korkeat ja kapeat, eri rytmissä kulkevat ikkunarivistöt synnyttävät mielikuvan pianon koskettimista. Rakennuksen suorakulmaisuuden rikkoo kolmen ylimmän kerroksen korkuinen, oranssin värisellä reunuksella varustettu uloke. Samaa oranssia on myös pääsisäänkäynnin päällä olevassa näyttävässä lipassa, johon saatiin innoitus Saab 35 Draken -hävittäjän siiven persoonallisesta muodosta. Talossa on muitakin lentokonemaailmasta ideansa saaneita yksityiskohtia, mm. ala-aulan lattiassa olevat, kiitotiemerkintöjä muistuttavat viivat ja valot. Myös talon opastegrafiikka mukailee kiitoratateemaa.