Bosch

Projektit  |  Toimistot

Bosch pääkonttori

Boschin Suomen pääkonttori on konetta muistuttava, ryhdikäs rakennus loogisella rakenteella.

Vuosi
2019

Laajuus
10 650 brm²

Sijainti
Aviapolis, Vantaa

Rakennuttaja
Lehto Tilat Oy

1325 Bosch

Boschin Suomen pääkonttorin toimistorakennus on selkeä ja ryhdikäs nelikerroksinen toimistorakennus Vantaan Aviapoliksessa Tikkurilantien ja Robert Huberin tien risteyksessä hyvien kulkuyhteyksien varrella.

Rakennuksen n. 1000 m2 kerrostaso voidaan kolmen porrashuoneen ansiosta jakaa kahdeksalle vuokralaiselle. Rakennus on suunniteltu modernin toimistotyön joustaviin tarpeisiin ja tilojen muokkaaminen vuokralaisen toiveiden mukaisesti on helppoa.

1325 Bosch

Ensimmäisessä kerroksessa sijaitsee toimistotilojen lisäksi näyttely-, varasto, neuvottelu-, koulutus- ja kokoonpanotiloja. Kerrokset 2-4 ovat pääosin avointa toimistotilaa, kellarikerroksessa sijaitsee väestönsuojat, varastot ja sosiaalitilat. Ravintola sijaitsee ylimmässä kerroksessa ja ruokailutilan suurista ikkunoista avautuu näkymät lentokentän suuntaan. IV-konehuone sijaitsee rakennusmassaan integroituna ylimmässä kerroksessa.

Rakennuksen ulkokuori on tehty puurakenteisista julkisivuelementeistä, jotka on verhoiltu alumiinikomposiittilevyin. Rakennus on jaettu kahteen massaan, korkeampi massa on valkoinen ja matalampi massa viherkattoineen tumma. Julkisivua rytmittävät ikkunajakoa korostavat pilasterit ja Tikkurilantien puolella toisessa kerroksessa koko julkisivun mittainen vaakalasiseinä julkisivusta ulos työntyvine kehyksineen. Maantasokerroksessa pihan pääsisäänkäyntien edustalla julkisivut ovat pääosin lasia. Pysäköintipaikat sijaitsevat rakennuksen eteläpuolisella vehreällä piha-alueella, pihan porrastus ja pysäköintialueiden jäsentäminen on tehty kivikorein, joihin on integroitu istutuslaatikot, pysäköintipaikkojen pintamateriaali on nurmikiveä.

1325 Bosch