Bosch pääkonttori

Boschin Suomen pääkonttori lentokentän läheisyydessä

Toimistot

Sijainti
Aviapolis, Vantaa

Laajuus
10 650 brm²

Vuosi
2019

Boschin Suomen pääkonttori on konetta muistuttava, ryhdikäs rakennus loogisella rakenteella.

Boschin Suomen pääkonttorin toimistorakennus on selkeä ja ryhdikäs nelikerroksinen toimistorakennus Vantaan Aviapoliksessa Tikkurilantien ja Robert Huberin tien risteyksessä hyvien kulkuyhteyksien varrella.

Rakennuksen n. 1000 m² kerrostaso voidaan kolmen porrashuoneen ansiosta jakaa kahdeksalle vuokralaiselle. Rakennus on suunniteltu modernin toimistotyön joustaviin tarpeisiin ja tilojen muokkaaminen vuokralaisen toiveiden mukaisesti on helppoa.

Ensimmäisessä kerroksessa sijaitsee toimistotilojen lisäksi näyttely-, varasto, neuvottelu-, koulutus- ja kokoonpanotiloja. Kerrokset 2-4 ovat pääosin avointa toimistotilaa, kellarikerroksessa sijaitsee väestönsuojat, varastot ja sosiaalitilat. Ravintola sijaitsee ylimmässä kerroksessa ja ruokailutilan suurista ikkunoista avautuu näkymät lentokentän suuntaan. IV-konehuone sijaitsee rakennusmassaan integroituna ylimmässä kerroksessa.

Rakennuksen ulkokuori on tehty puurakenteisista julkisivuelementeistä, jotka on verhoiltu alumiinikomposiittilevyin. Rakennus on jaettu kahteen massaan, korkeampi massa on valkoinen ja matalampi massa viherkattoineen tumma. Julkisivua rytmittävät ikkunajakoa korostavat pilasterit ja Tikkurilantien puolella toisessa kerroksessa koko julkisivun mittainen vaakalasiseinä julkisivusta ulos työntyvine kehyksineen. Maantasokerroksessa pihan pääsisäänkäyntien edustalla julkisivut ovat pääosin lasia. Pysäköintipaikat sijaitsevat rakennuksen eteläpuolisella vehreällä piha-alueella, pihan porrastus ja pysäköintialueiden jäsentäminen on tehty kivikorein, joihin on integroitu istutuslaatikot, pysäköintipaikkojen pintamateriaali on nurmikiveä.