Heinätorin päiväkoti - sisustus

Kulttuurihistoriallisesti suojeltuun kortteliin suunniteltu Päiväkoti

Sisustus

Sijainti
Oulu

Tilaaja
Oulun kaupunki

Laajuus
1 799 brm²

Vuosi
2023

Oulun keskustan läheisyyteen sijoittuva Heinätorin päiväkoti on suunniteltu ympärivuorokautiseen varhaiskasvatustoimintaan.

Ruutukaava-alueelle Oulun keskustan läheisyyteen sijoittuva Heinätorin päiväkoti on suunniteltu ympärivuorokautiseen varhaiskasvatustoimintaan.

Uudisrakennus on huolellisesti sovitettu osaksi suojeltua historiallista koulurakennuskorttelia. Puuverhotut julkisivut, massoittelu ja väritys sopeuttavat päiväkodin osaksi korttelin kokonaisuutta.

Kokonaisvaltaisen sisustussuunnittelun lähtökohtana on yhtenäinen, esteetön sekä turvallinen ympäristö varhaiskasvatustoimintaan. Käyttäjät osallistettiin mukaan suunnitteluun koko projektin ajan. Lopputuloksena syntyi toimiva ja käytännöllinen päiväkoti, jossa on miellyttävä äänimaailma sekä lämminhenkinen ja kodikas sisustus.

Lisäksi taide sulautuu luontevaksi osaksi sisustusta ja päiväkodin arkea. Korttelin historiasta inspiraationsa saanut sirkusteema kulkee mukana läpi rakennuksen. Päiväkodin ryhmät ovat saaneet nimensä sirkusteeman mukaisesti ja leikkisät eläinhahmot seikkailevat uniikeissa ikkunatarroissa sekä verhokankaissa.

Suojaiselle sisäpihalle muodostuu pienilmastoltaan miellyttävät leikkipihat sekä koululle että päiväkodille. Oppilaat ja koulun henkilökunta käyttää lounasruokailuun yhteiskäyttöistä päiväkodin ruokasalia. Tilaratkaisujen suunnittelun lähtökohtana on innovatiivisuus, muunneltavuus ja tehokkuus.