Koy Dosentinlinna, Saga palvelutalo

Munkkiniemessä sijaitsevan palvelutalon laajennus

Terveys

Saga

Sijainti
Munkkiniemi, Helsinki

Tilaaja
Ruissalo Säätiö & Saga Palvelut

Laajuus
4 400 brm²

Vuosi
2016

Saga

Saga on Munkkiniemessä sijaitseva palvelutalo, jonka rohkea erilaisten materiaalien ja rakenneyksityiskohtien yhdistäminen perinteiseen tiilirakentamiseen jää mieleen.

Senioritalo Saga Dosentinlinna sijaitsee Munkkiniemessä, joka on kaupunginosana tunnettu viehättävästä rakennuskannastaan ja vehreydestään. Sijainti on myös optimaalinen, sillä keskustaan pääsee 15 minuutissa. Munkkiniemen rantakin on kävelymatkan päässä. Dosentinlinnan yhteydessä on myös kaksi muuta Saga palvelutaloa, senioritalot Dosentinpuisto ja Dosentinrinne, joiden välillä pääsee liikkumaan sisäkautta ja täysin esteettömästi. Näin kaikki yhteistilat, esimerkiksi ravintola ja kuntosali, ovat helposti saavutettavissa.

Sagassa yhdistyvät rohkeasti erilaiset materiaalit ja rakenneyksityiskohdat sekä perinteinen tiilirakentaminen. Tämä tekee 5-8 kerroksisesta rakennuksesta persoonallisella tavalla mieleenpainuvan, mutta samalla rakennus on harmoninen ja ympäristöönsä hyvin istuva. Rakennuksen mieleenpainuvin osa on puuverhoiltu ullakkokerros juhla- ja saunatiloineen yhdistettynä kattoterassiin. Myös rakennuksen iso ja vaikuttava atriumpiha jää mieleen. Julkisivumateriaalina on paikalla muurattua punatiiltä ja vaaleaa rappausta.

Senioriasuntojen suunnittelussa on paneuduttu etenkin ikääntyvien asumistarpeisiin. Kaikki asunnot ovat esteettömiä ja ikääntyneille räätälöityjä. Jokaisella asunnolla on lasitettu parveke, joilta avautuu upea näkymä Munkinpuistoon. Materiaalivalinnoissa on pyritty kestävyyteen, mukavuuteen ja turvallisuuteen.

Kestävä Kivitalo -ryhmä myönsi kunniamaininnan Helsingin Munkkiniemessä sijaitsevan Saga Palvelutalon uudisosalle tunnustuksena laadukkaasta ja innovatiivisesta suunnittelusta paikalla rakentamisen eri osa-alueita hyödyntäen.