P-Hämppi

950 auton kalliopysäköintilaitos Tampereen keskustan alla

Infrastruktuuri

Sijainti
Tampere

Tilaaja
Finnpark Oy

Laajuus
44 900 brm²

Vuosi
2012

Palkinnot
European Parking Award 2013, Vuoden Valaistus 2013, Yhdyskuntatekniikan Y-teko 2012, Tampereen kaupungin Hyvän rakentamisen palkinto 2013 - kunniamaininta

P-Hämppi on noin 950 auton kalliopysäköintilaitos, jonka suunnittelussa ovat keskeisinä elementteinä olleet hyvä orientoitavuus ja helppokäyttöisyys.

Koko 600 m pitkä ja 30 m leveä luola on yhtä tilaa ja sen molemmissa päissä on lasikaiteiset parvet. Hallissa on yksisuuntainen liikenne ja vinopysäköintipaikat. Koko halli on samaa palo-osastoa, jonka savulohkojako on toteutettu suuntauspainepuhaltimilla. Hallin eteläsivulla kulkeva hätäpoistumistietunneli on osa hallin raitisilmakanavistoa. Tuloilmalaitteet, palovarusteet ja mainospinnat on integroitu yhtenäisiin kalusteisiin.

Pysäköintihallista on suorat hissiyhteydet Koskipuistoon, Rautatieasemalle, Hämeenkadun Osuuspankkiin, Varman kiinteistön sisäpihalle sekä Stockmannin tavarataloon. Halliin rakennettiin myös Pirkanmaan ensimmäinen palomieshissi. Lisäksi hallista on suora ajoyhteys Pakkahuoneenaukion torikannen alla sijaitsevaan Noutoparkkiin.

Pysäköintilaitos on saanut lukuisia palkintoja näyttävyydestään, toiminnallisuudestaan ja valaistuksestaan:

• EPA AWARD 2013: Vuoden 2013 paras uusi pysäköintitalo Euroopassa
• Vuoden Valaistus 2013; Palkinto sisätilojen sarjassa.
• Yhdyskuntatekniikan Y-teko 2012
• Tampereen kaupungin Hyvän rakentamisen palkinnon kunniamaininta 2013