Projektit  |  Koulutus

Sirkkalan koulu

Suunnittelun keskiössä ovat lapset ja tilat on suunniteltu heidän ehdoillaan, muuntumaan päivittäisen käytön vaihteleviin tarpeisiin.

Kategoria
Korjausrakentaminen

Vuosi
2023

Laajuus
6130 brm²

Sijainti
Turku

Tilaaja
Turun kaupunki

Turun itäisessä keskustassa sijaitsevaan Sirkkalan kouluun suunniteltiin uudisrakennus, tontilla olevien suojeltujen vanhojen puurakennusten peruskorjaukset sekä vuonna 2002 valmistuneen rakennuksen muutos. Samalla koulun piha uusittiin kokonaisuudessaan.

Suunnittelun keskiössä ovat lapset ja tilat on suunniteltu heidän ehdoillaan, muuntumaan päivittäisen käytön vaihteleviin tarpeisiin. Uudisrakennus sijaitsee historiallisen puutalokorttelin keskellä ja se on nykyrakentamisen ehdoilla istutettu taidokkaasti sekä museaalisia että toiminnallisia arvoja kunnioittaen mittakaavaltaan ja maastoltaan vaativaan ympäristöön.

Rakennusten sisätilojen värimaailma pohjautuu tontilla ennen sijainneeseen omenatarhaan. Uudempien rakennusten väritys löytyy omenapuista ja vanhemmat puolestaan ovat saaneet värinsä omenatarhaa ympäröivästä kasvillisuudesta. Peruskorjattujen rakennusten värimaailmoissa on huomioitu myös alkuperäiselle rakentamisajankohdalle tyypilliset värit.