Projektit  |  Kilpailut

Tripla

Pasilan uudelta keskukselta edellytettiin omaleimaista identiteettiä, innovatiivista arkkitehtuuria, monipuolista palveluiden, työpaikkojen ja asumisen keskittymää sekä miellyttäviä julkisia ulko- ja sisätiloja tiukkoja ekologisia kriteereitä unohtamatta. Triplan tehtävänä on yhdistää Itä- ja Länsi-Pasila luontevasti toisiinsa, ja tulevaisuudessa yhdistää myös etelän tornialue pohjoisen Ratapihakortteleiden muodostamaan asuinalueeseen.

Kategoria
Aluekehitys, Kansainvälinen

Vuosi
2010-2020

Laajuus
350 000 m²

Sijainti
Pasila, Helsinki

Tilaaja
YIT Rakennus Oy

Rakennuttaja
YIT Suomi Oy

Tripla on uudenlainen monipuolisia palveluja ja tiloja tarjoava kaupunkikeskus. Se muodostuu kolmesta korttelista, jotka yhdistävät Länsi- ja Itä-Pasilan sekä pohjoisen Ratapihakorttelit ja eteläisen tornialueen. 

Kauppakeskuksen ja Pasilan aseman ympärillä kukoistavat toimistot, hotelli, asunnot ja kaikille avoimet kaupunkitilat tapahtumineen. ARCO vastasi yli 250 liiketilan ja 50 toimistotilan vuokralaistilojen kehittämisestä ja yhteensovittamisesta muihin suunnitelmiin. Mall of Tripla on liikemäärältään pohjoismaiden suurin kauppakeskus. Maan alle toteutettiin 2300 autopaikan pysäköintilaitos ja metroasemavaraus.

Samanaikaisesti hankkeen kanssa toteutettiin Pasilan sillan levennys, ympäröivien katujen rakentaminen ja lisäraide. Laajalle kansitasolle kauppakeskuksen päälle on toteutettu julkisia ja yksityisiä tiloja aukioineen, puistoineen ja jalankulkureitteineen. Omaleimaisia elämyksiä tarjoaa kauppakeskuksen monipuolinen ravintolatarjonta, musiikkimuseo Finnish Music Hall of Fame ja metroaseman varaukseen sijoittuva ikuinen kesä surffausaltaineen -ja rantalentopallokenttineen.