Projektit  |  Asuminen

As Oy Tampereen Pyynikin Patruuna ja Mestari

Pyynikin Trikoon vanha tehdasalue sijaitsee Tampereella, suojellun Pyynikinharjun ja Pyhäjärven välisellä luonnonkauniilla ranta-alueella. Vanha teollisuuskiinteistö tulee uuteen käyttöön, kun sinne remontoidaan korkealaatuisia asuinhuoneistoja, 150 huoneen studiohotelli sekä liiketilaa. Rakennukset ovat asemakaavassa suojeltuja, minkä vuoksi korjaus- ja muutostöissä tulee huomioida niiden kaupunkikuvan kannalta merkittävän luonteen säilyminen.

Kategoria
Korjausrakentaminen

Vuosi
2018-

Laajuus
5805 kem² ja 5525 kem²

Sijainti
Tampere

Tilaaja
Aberdeen Standard Investments

Hankkeista ensimmäisenä valmistui Asunto Oy Tampereen Pyynikin Patruuna kesällä 2020. Rakennus kuuluu Pyynikin Trikoon vanhimpaan rakennuskantaan. Aikanaan trikootehtaan ompelimona toimineista tiloista löytyy nyt 68 uutta, tehdasajan henkeä kunnioittavaa loft-asuntoa, joissa kaikissa on joko ranskalainen parveke, pieni ulokeparveke tai kattoterassi.

Rakennuksen ulkoseinät ovat massiivitiiltä ja pilarit, välipohjien palkistot sekä laatat betonirakenteiset. Julkisivun tiilimuuratut osat kunnostettiin ja rapattu osuus uusittiin kauttaaltaan. Ylimmän kerroksen rapattua osaa lukuun ottamatta kaikki ikkunapenkit purettiin ja ikkuna-aukot suurennettiin lattiaan saakka. Joka toiseen ikkuna-aukkoon asennettiin pienet esivalmistetut teräsparvekkeet.

Samoilla periaatteilla suunnitellaan asuinrakennusten seuraava vaihe, 48 huoneistoa käsittävä Pyynikin Mestari. Muutamassa pohjakerroksen asuntoon tulee oma sisäänkäynti sisäpihalta. Pohjakerrokseen sijoitetaan myös Patruunan ja Mestarin yhteiset sauna- ja kuntoilutilat. Mestarin arvioitu valmistuminen on syksyllä 2022.