Danske Bank

Pääkonttorin työympäristömuutos

Sisustus

Sijainti
Pasila, Helsinki

Tilaaja
Danske Bank A/S, Suomen sivuliike

Laajuus
16 500 m²

Vuosi
2023-

Danske Bankin Suomen sivuliikkeen pääkonttori sijaitsee Pasilassa. Rakennuskompleksi koostuu A- ja B-taloista, joiden nivelkohtana toimii yhteinen valoisa pääsisäänkäynti. Pääkonttorille sijoittuu pankin tukitoimintoja ja siellä työskentelee yhteensä noin 1200 henkilöä. Asiakastilat sijoittuvat muihin toimipisteisiin.

Koronavuosien myötä pankki on siirtynyt hybridityöhön. Strategisena tavoitteena on ollut tiivistää työympäristöä, jotta toimistolla läsnä olevat henkilöt kohtaisivat toisiaan paremmin. Toimintojen tiivistyksen mahdollistamiseksi olemme kerroksittain suunnitelleet B-talon puolelle työympäristön muutosta. Samaan aikaan sisustussuunnittelun keinoin on pyritty huomioimaan tämän päivän henkilökunnan toiminnallisia tarpeita parantavia ratkaisuja sekä viihtyvyyttä lisääviä tekijöitä.

Osana hanketta olemme osallistavan suunnittelun keinoin pyrkineet löytämään ratkaisuja yhdessä henkilökunnan kanssa, jotta etätöissä olevia henkilöitä saataisiin houkuteltua enemmän toimistolle.

Työstimme yhdessä käyttäjäryhmän kanssa tilamuutoksen, joka mukailee Danske Bankin uutta, maailman mukana muuttuneen työelämän mukaista toiminnallista ja visuaalista konseptia. Muutoksen strategisena tavoitteena oli tiivistää tiimin käytössä olevat tilat yhteen kerrokseen, parantaa työympäristön toiminnallisuutta sekä viihtyvyyttä.

Työympäristömuutos sisälsi käyttäjät osallistavat kyselylomakkeet sekä workshopit, joilla mahdollistettiin kyseisen tiimin tarpeiden, toiveiden ja ideoiden tuomisen suunnitelmiin niin yksilö- kuin ryhmätasolla. Lopputuloksena syntyi monipuolinen ja muuntojoustava tila, joka mahdollistaa erilaiset työtavat- ja tarpeet sekä henkilöstön hybridityömallin sujuvuuden. Lisäksi ideoimme hektiseen työympäristöön hyvinvointia ja palautumista edistäviä tiloja, joissa mahdollistetaan lempeä liike ja lepo. Henkilöstön taukotilojen käytettävyyttä ja viihtyisyyttä monipuolistettiin ja esimerkiksi akustiikkaa sekä tietoturvaa parannettiin sermein ja työpisteiden sijoittelulla.

Suunnittelimme Danske Bankin pääkonttorin B-talon 1. kerroksen konttorin aulaan sydäntilan, Working Cafén, joka mahdollistaa monipuolisuudellaan ja muuntuvuudellaan työskentelyn, palautumisen, tapaamisen ja tilaisuuksien järjestämisen. Kalusteissa huomioitiin erityisesti monipuolisuus ja siirreltävyys sekä mahdollisuus vaihtelevuuteen. Viihtyvyyttä lisättiin muun muassa itsepalvelukahviolla, valaistuksella, vihrekasveilla sekä tilanjakajilla. Käytettävyyttä ja houkuttelevuutta parannettiin pehmeillä materiaaleilla, helppohoitoisilla irtomatoilla sekä puhelinkopeilla.