Projektit  |  Asuminen

Finnoon puukerrostalot

Rakennushanke sijoittuu Espooseen Finnoon kaupunginosaan puiston laidalle metroaseman tuntumaan. Kaksi 5-kerroksisista asuinrakennusta on toteutettu puurankarakenteisilla tilaelementeillä ja hankkeen rakennuttajana on Espoon Asunnot.

Vuosi
2021-

Laajuus
5810 brm²

Sijainti
Espoo

Tilaaja
Espoon Asunnot

Rakennukset ovat pääosin puuverhottuja ja pulpettikattoisia asuinkerrostaloja. Rakennusten yksilöllinen massoittelu, väritys ja kattomuoto on ympäristöön sopeutuva. Julkisivumateriaaliksi korttelissa 31147 on kaavassa määrätty puu. Rakennusten sisäänvedetyt parvekkeet ovat lasitettuja ja ovat osa tilaelementtiä muodostaen teknisesti yhtenäisen julkisivuratkaisun myötävaikuttaen myös asuntopohjien toimivuuteen rytmittäen ikkuna-aukotuksen, värityksen sekä päätyjen porrashuoneiden kohdalla olevien sisäänvetojen lisäksi rakennusten suorakulmaista kokonaishahmoa. Julkisivuväritys on yksilöllinen, kummallakin rakennuksella on oma päävärinsä, joka noudattaa alueelle laadittua korttelisuunnitelmaa.

Asuntoja on yhteensä 72 kpl ja huoneistokoot vaihtelevat 35-neliöisistä yksiöistä 63-neliöisiin kolmioihin. Hanke on toteutettu A-energialuokan kohteena ja suunnittelua ohjanneeseen ekologiseen ajatteluun kuuluvat myös katolla olevat aurinkopaneelit.