Projektit  |  Toimistot

Keilaniemen Portti

Suunnittelemme Espoon Keilaniemeen puista toimistorakennusta. Rakennus sijoittuu näkyvälle paikalle Keilaniemen toimistoryppään jatkeeksi, Kehä I:n ja uudelleen linjattavaksi tulevan Keilalahdentien väliin.

Vuosi
2018-

Laajuus
20 000 m²

Sijainti
Espoo

Tilaaja
Varma Keskinäinen työeläkevakuutusyhtiö

Hoikka rakennusmassa sovittautuu kapealle tontilleen liikenneväylien ja rakennetun merenlahden välille sulavasti viehättävän viherkaton ja pyöristettyjen muotojensa avulla. Pehmeiden muotojensa ja materiaaliensa kautta rakennusmassa sulautuu myös herkkään merenrantaluontoon. Pitkä muurimainen seinä muodostaa melusuojan Kehätien ja rannan oleskelualueiden väliin.

Suunnitelmamme tärkein inspiraation lähde on suomalainen luonto. Olemme halunneet tuoda kaupunkimaisesti rakennettuun ympäristöön ja työtiloihin metsän ja luonnon tunnun. Rakennuksella on kolme pääasiallista julkisivua; pitkät sivut ja viherkatto.

Ulkoseinien pääasialliset julkisivumateriaalit ovat puu ja lasi. Pitkänomaisen massan taitteinen muoto avaa rakennuksesta näkymiä eri suuntiin, mm. kattoterasseilta avautuu näkymiä Espoon saaristoon ja merelle.

Rakennuksessa on 13 kerrosta. Rakennuksen ensimmäisessä kerroksessa sijaitsevat aulatilat, ravintola, kokouskeskus, huolto ja pyöräpysäköinnin tilat. Maan alle sijoittuu kaksi kellarikerrosta. Keilaniemen Portti tulee olemaan ainutlaatuinen puurakentamisen taidonnäyte. Noin 60 metrin harjakorkeudella siitä on tulossa yksi maailman korkeimmista puurakenteisista toimistorakennuksista ja korkeimmista puurakennuksista Suomessa.