Keilaniemen Portti

Suomen korkein puurakenteinen toimistotalo Espoon Keilaniemeen

Toimistot

Sijainti
Espoo

Tilaaja
Varma Keskinäinen työeläkevakuutusyhtiö

Laajuus
20 000 m²

Vuosi
2018-

Suunnittelemme Espoon Keilaniemeen puurunkoista toimistorakennusta. Rakennus sijoittuu näkyvälle paikalle Keilaniemen toimistoryppään jatkeeksi, Kehä I:n ja Keilalahdentien väliin. 

Hoikka rakennusmassa sovittautuu kapealle tontilleen liikenneväylien ja rakennetun merenlahden väliin sulavasti viettävän viherkaton ja pyöristettyjen muotojensa avulla. Muotonsa ja materiaaliensa kautta rakennusmassa kasvaa osaksi herkkää merenrantaluontoa.

Pitkä muurimainen seinä muodostaa melusuojan Kehätien ja rannan oleskelualueiden väliin. Arkkitehtuurin tärkein inspiraation lähde on suomalainen luonto. Olemme halunneet tuoda kaupunkimaisesti rakennettuun ympäristöön ja työtiloihin metsän ja luonnon tunnun. Rakennuksella on kolme pääasiallista julkisivua: pitkät sivut ja viherkatto. 

Ulkoseinien pääasiallisina julkisivumateriaaleina ovat puu ja lasi. Pitkänomaisen massan taitteinen muoto avaa näkymiä eri suuntiin ja kattoterasseilta avautuu näkymiä saaristoon ja horisonttiin. 

Rakennuksessa on 13 kerrosta. Ensimmäisessä kerroksessa sijaitsevat aulatilat, ravintola, kokouskeskus, huolto ja pyöräpysäköinnin tilat. Maan alle sijoittuu kaksi kellarikerrosta.

Keilaniemen Portti tulee olemaan ainutlaatuinen puurakentamisen taidonnäyte. Lähes 60 metrin harjakorkeudella siitä on tulossa yksi Euroopan korkeimmista puurakenteisista toimistorakennuksista ja korkeimmista puurakennuksista Suomessa.