Jynkän päiväkoti

Hirsirakenteinen päiväkoti Kuopioon

Oppiminen Maisema

Sijainti
Kuopio

Tilaaja
Rakennusliike Lapti Oy

Laajuus
1748 brm²

Vuosi
2023-

Jynkän päiväkoti tarjoaa valmistuttuaan päivähoitopaikan 120 lapselle ja työskentelytilat 27 henkilökunnan jäsenelle.

Uusi päiväkoti sijoittuu Jynkän kaupunginosaan Kuopion keskustan eteläpuolelle, tontille jolla on aiemmin sijainnut monitoimitalo sekä vielä rakentamisen ajan aluetta palveleva päiväkoti. Viereisen Aittolammentien suuntaisesti kaartuva päiväkoti suojaa etelään avautuvaa leikkipihaa melulta luoden siitä miellyttävän ja turvallisen ympäristön perheen pienimmille.

Rakennus muodostuu kahdesta suorakulmaisesta, toisiinsa kytkeytyvästä hirsimoduulista. Perinteikkään hirren yhdistyminen rakennuksen selkeään ja moderniin muotokieleen luo päiväkodille tunnusomaisen ja mielenkiintoisen hahmon, jota katselee eri kulmista mielellään ja jonka julkisivuilla valot ja varjot käyvät päivän aikana omaa leikkiään.

Sisäänkäyntijulkisivulla on lähes koko rakennuksen levyinen katos, joka nousee kohti rakennuksen keskikohtaa, ohjaten saapujat rakennuksen pääsisäänkäynnille. Päiväkotiryhmien sisäänkäynneillä on omat pienemmät tunnusväreillä maalatut katoksensa, jotka luovat leikkipihan puoleiselle julkisivulle värikkään ja iloisen ilmeen, mutta auttavat samalla myös lasta tunnistamaan oman ryhmätilansa.

Toteutusmuotona hankkeessa on yhteistoiminnallinen KVR-urakka, jossa suunnitelmia kehitetään yhdessä tilaajan ja käyttäjien kanssa mahdollisimman aikaisessa vaiheessa laadukkaan lopputuloksen varmistamiseksi.