Kuloistenniittyn päiväkoti

Hirsirakenteinen päiväkotirakennus Raisioon

Oppiminen

Sijainti
Raisio

Tilaaja
Rakennusliike Lapti Oy

Laajuus
2447 brm²

Vuosi
2023-

Raisioon Perhosenkadun varteen rakennettava uusi Kuloistenniityn päiväkoti tulee tarjoamaan tilat 208 lapselle sekä 30 työntekijälle.

Päiväkotirakennus jakaa tontin liikennealueeseen sekä suureen yhtenäiseen leikkipihaan, jonka turvallisuuteen on kohdistettu erityistä huomiota muotoilemalla ja sijoittamalla rakennukset niin ettei piha-alueelle jää hankalasti valvottavia katvealueita. Leikkipihalle rakennetaan lisäksi isoja katoksia, jotka antavat suojaa niin kesäiseltä auringonpaahteelta kuin myös syksyisiltä ja talvisilta sateilta.

Rakennuksen ulkoseinät ovat maanläheisin ja ympäristöön soveltuvin värein maalattua hirttä, konesaumatun pellin toimiessa vesikatteena. Perinteikkäiden julkisivumateriaalien yhdistyminen rakennuksen selkeään ja moderniin muotokieleen sekä leikittelevään aukotukseen luo päiväkodille tunnusomaisen ja mielenkiintoisen hahmon.

Rakennuksessa on kaksi siipeä, joihin sijoittuvat varsinaiset päiväkotiryhmien tilat. Näiden siipien väliin asettuvat huollon ja henkilökunnan tilat sekä päiväkodin yhteiskäytölliset tilat kuten suuret ruoka- ja monitoimisalit. Päiväkodin sisätilat on suunniteltu mahdollisimman muuntojoustaviksi minimoimalla kantavien seinien ja muiden pysyvien rakenteiden määrä käyttäen kantavia pilari-palkki-linjoja.

Puu on vahvasti osa rakennusta rakenteellisesti ja arkkitehtonisesti sekä rakennuksen ulko- että sisäpuolella. Hirsiset julkisivut tekevät rakennuksesta helposti lähestyttävän ja hirsipintaa on tuotu rakennuksen sisäpuolelle massiivisten ulkoseinien lisäksi myös hirsipaneloituina väliseininä. Sisäpuolen kauniit hirsipinnat vaikuttavat positiivisesti tilojen akustiikkaan ja sisäilmaan tarjoten lapsille rauhoittavan sekä kodinomaisen ympäristön, jossa on hyvä leikkiä ja kasvaa.