Kauppakeskus Mylly

Kauppakeskuksen arkkitehti-, sisustus- ja pääsuunnittelu

Liiketilat

Sijainti
Raisio

Tilaaja
Kauppakeskus Mylly Oy

Laajuus
91 140 brm²

Vuosi
2022

Raisiossa Turun ohikulkutien varrella sijaitseva Myllyn kauppakeskus on Varsinais-Suomen suurin.

Vuonna 2001 valmistuneessa ja myöhemmin laajennetussa kauppakeskuksessa on noin 150 erikoisliikettä, ruokakauppa sekä kuusisalinen elokuvateatteri Finnkino LUXE.

Olemme vastanneet kauppakeskuksen pää-, arkkitehti- ja sisustussuunnittelusta sekä alkuperäisen että vuosina 2010, 2016 ja 2022 tehtyjen laajennusten osalta.


Varsinais-Suomen suurimman kauppakeskuksen sisustuksen teema löytyy luonnosta. Vuonna 2001 valmistuneessa ja myöhemmin laajennetussa kauppakeskuksessa on noin 150 erikoisliikettä, ruokakauppa sekä kuusisalinen elokuvateatteri Finnkino LUXE.

Alkuperäisen osan liikekäytävillä on nähtävissä kesän ja syksyn värejä – auringonkeltaista, hehkuvaa okraa ja kypsän viljan sävyjä. Muotokielessä on suosittu eläviä, orgaanisia linjoja, esimerkiksi kulkuväylien polkumaisuudessa ja lattioiden laatoituskuvioissa. Laajennusosan puolella on vastassa raikas talvi, jota kevään vihreys elävöittää. Viileiden metallin ja lasin vastapainoiksi tilaan on tuotu helposti lähestyttäviä puu- ja kangaspintoja sekä viherkasveja. Avainsanoja Myllyssä ovat aitous ja viihtyisyys.