Projektit  |  Kulttuuri

Kokonniemen liikuntakeskus

Kokonniemen aluetta suunnitellaan paremmin palvelevaksi ja viihtyisämmäksi liikuntapalvelukeskittymäksi ja ulkoilualueeksi kehittämällä alueen palvelutarjontaa ja nostamalla esiin sen vahvuuksia muun muassa paremmalla maisemoinnilla.

Kategoria
Aluekehitys

Vuosi
2020-

Laajuus
34 000 kem²

Sijainti
Porvoo

Tilaaja
Realidea Oy

Kokonniemen liikuntakeskus sijaitsee Porvoossa, upealla paikalla kansallisen kaupunkipuiston ulkoalueiden välittömässä yhteydessä. Alueella on paljon realisoimatonta kehityspotentiaalia sekä asukkaiden hyvinvoinnin että Porvoon kaupungin vetovoiman lisäämisen näkökulmasta.

Kokonniemen aluetta suunnitellaan paremmin palvelevaksi ja viihtyisämmäksi liikuntapalvelukeskittymäksi ja ulkoilualueeksi kehittämällä alueen palvelutarjontaa ja nostamalla esiin sen vahvuuksia muun muassa paremmalla maisemoinnilla. Alueen vetovoimaisuutta kehitetään laajentamalla liikuntapalveluiden tarjontaa ja suunnittelemalla spontaaniin liikuntaan ja leikkiin kannustavaa ympäristöä. Kokonniemen maisemasuunnitelma vahvistaa alueen identiteettiä energisenä liikunnan, leikin ja yhdessäolon keskuksena.