Hotellin aula

Projektit  |  Hotellit

Lapland Hotels Arena

Osana Tampereen Nokia Arenaa oleva Lapland Hotels Arena elää kaupungin sykkeessä ja vetää puoleensa pohjoisen hengellä.

Vuosi
2022

Laajuus
11 570 brm²

Sijainti
Tampere

Tilaaja
SRV (2015-2022)

Urakoitsija
SRV (2015-2022)

Lapland Hotel Arena

Tapahtumien keskiössä

Nokia Arenan yhteydessä palvelee 273:n huoneen hotelli, Lapland Hotels Arena. Hotelli integroituu areenatoimintoihin monella tapaa, ja sijainnista on synergiaetua molemmille.

Hotellin pääsisäänkäynti sijaitsee Ratapihankadun tasolla. Sisääntuloaulassa on hotellilla kolme omaa hissiä, joilla kävijät pääsevät ylös neljännen kerroksen pääaulaan ja vastaanottoon. Kerroksesta löytyvät myös 300-paikkainen ravintola Saivo sekä hotellin keittiö. Saivosta on suora yhteys areenan aitiokerroksen hissiaulaan, joten VIP-vieraat voivatkin halutessaan illallistaa hotellin ravintolassa ennen siirtymistä suoraan saman kerroksen aitioihin.

Hotellin viidennessä kerroksessa toimii hotellin 350 paikkainen kongressikeskus Lumoamo. Saivosta ja Lumoamosta on komeat näkymät ulos areena-aukiolle areenan alumiinisäleverhoilun takaa.

Aitiohuone

Hotellihuoneita jokaiseen makuun

Hotellihuoneet sijoittuvat kerroksiin 6-11. Kuudennen kerroksen sisäkaarteen huoneet ovat ainutlaatuisia aitiohuoneita, joissa on suurimmassa osassa kokousvarustus sekä oma aitioparvi, josta pääsee seuraamaan Nokia Arenan tapahtumia. Nämä huoneet ovat paloteknisesti osa hotellia ja ääniteknisesti osa areenaa. Seitsemännen kerroksen sisäkaarteen huoneet ovat puolestaan parvellisia 3-4 hengen perhehuoneita.

Hotellin suuret sviitit sijoittuvat 10. kerroksen eteläpäätyyn, ja niissä on isot kattoterassit. 

Lapland Hotel suite

Näkymät kaupungin ylle

Hotellin tiloihin kuuluu myös 12. kerroksen Laawu Rooftop Terrace & Sauna -kattoterassi. Ainutlaatuinen kokonaisuus muodostuu lähes 300-paikkaisesta terassista baareineen ja keittiöineen sekä kolmesta erillistä saunasta porealtaineen. Kattoterassille haettiin erikseen poikkeuslupaa hankkeen aikana.

Hotellin sisustussuunnittelijana toimi Franz Design Oy.

Lapland Hotel kattoterassi