Nokia Arena

17 000 hengen tapahtumakeskus Tampereen ydinkeskustassa

Kulttuuri Hybridi Hotellit ja vapaa-aika

Sijainti
Tampere

Tilaaja
SRV Rakennus Oy (2015-2022)

Laajuus
82 000 brm²

Vuosi
2022

Tampereen Nokia Arena on osa suurta Tampereen kansi -kokonaisuutta.

Monitoimiareena mahdollistaa jopa 17 000 hengen yleisötapahtumien ja 15 500 hengen jääkiekkotapahtumien järjestämisen aivan Tampereen ydinkeskustassa. Areenan tilat ovat joustavat ja ne mahdollistavatkin tapahtumia aina jääkiekosta konsertteihin ja messuista sirkusesityksiin.

Areenasta tuli valmistuttuaan Tampereen liigajoukkueiden Ilveksen ja Tapparan uusi kotihalli, joka toimi myös vuosien 2022 ja 2023 jääkiekon MM-kisojen päänäyttämönä. Jääkiekon ohella areenassa on nähty lukuisia maailmanluokan esiintyjiä.

Nokia Arenan yleisötasot sijoittuvat kolmanteen ja viidenteen kerrokseen. Näiden väliin jäävältä aitiotasolta löytyy aitioiden lisäksi katsomoravintola sekä Lapland Hotelsin vastaanottotilat. Areenan kuudennessa kerroksessa sijaitsee vielä lisää aitioita sekä hotellin ainutlaatuiset parvelliset aitiohuoneet, joista avautuu suora näköyhteys areenan tapahtumakentälle. Ylemmät kerrokset 7-12 ovat hotellitoimintojen käytössä.

Areenatoimintojen lisäksi rakennuksesta löytyy liiketiloja, kuten Paidian E-sport-keskus ja lukuisia ravintoloita.

Hankeen julkisivut ja kaupunkikuva on suunniteltu yhteistyössä tähtiarkkitehti Daniel Libeskindin kanssa. Toteutussuunnittelu tehtiin yhteistyössä arkkitehti ja areenakonsultti Hannu Helkiön (HH Sportsbase Venues) kanssa, joka vastasi myös areenan konseptisuunnittelusta.