Rambollin pääkonttori Ramboll Village on suunniteltu yhdistämään ihmisiä ja inspiroimaan yhteistyöhön.
Ramboll Village on 6-kerroksinen, korkealaatuinen, inspiroiva ja turvallinen toimistorakennus yli tuhannelle työntekijälle Espoon Leppävaarassa. Lähtökohtana oli yhdistää Rambollin eri toimipisteet saman katon alle, samalla luoden puitteet yhdessä tekemiseen ja erilaisiin kohtaamisiin. Rakennuksesta haluttiin suunnitella mahdollisimman energiatehokas ja ympäristöystävällinen. Siinä onnistuttiin, sillä vuoden 2018 alussa voimaan tulleiden lähes nollaenergiamääräysten mukaisessa energialuokittelussa rakennus yltää parhaaseen A-luokkaan. Ramboll Villagelle myönnettiin myös LEED Gold -ympäristösertifikaatti
Rakennuksen julkisivu on uljas ja värikäs, mutta sisälle astuttaessa tunnelma on huomattavasti rauhallisempi ja hillitympi, kuitenkin säilyttäen arvokkuutensa. Vaalea väripaletti sekoitettuna luonnonmateriaaleihin sulautuu kauniisti atriumpihan valoisuuteen. Atriumpiha liittää eri kerrokset ja työpisteet toisiinsa, joka kannustaa työntekijöitä tapaamaan toisiaan sekä pysähtymään hetkeksi vilkkaan työpäivän keskellä. Aulaan mahtuu tarvittaessa kerralla kaikki rakennuksen työntekijät.
Ramboll Villagen noin 19 000 kerrosneliömetrin toimitila käyttää uusiutuvaa energiaa. Lähes 90 % rakennuksen kokonaislämmitysenergiantarpeesta saadaan maalämpöä hyödyntävällä hybridilämpöpumppuratkaisulla ja loput tuotetaan kaukolämmöllä. Samalla järjestelmällä voidaan tuottaa myös jopa 80 % toimitilan jäähdytysenergiantarpeesta. Aurinkosähköjärjestelmä toimii rinnakkain maalämpöjärjestelmän kanssa. Katolla sijaitsee 133 aurinkopaneelia.
Rakennuksessa on käytetty useita, älykkäitä rakennusratkaisuja. Sisäilman laatua seurataan ja analysoidaan reaaliaikaisesti, minkä ansiosta voidaan vaikuttaa sisäilman koostumukseen ja säädellä sitä tarpeiden mukaisesti. Myös valaistuksen suunnittelussa on kiinnitetty huomiota energiatehokkuuteen sekä työhyvinvointia tukeviin ratkaisuihin. Koko kiinteistössä on oppiva LED-valaistus, joka säätelee valaistusta tarpeen mukaan samalla hyödyntäen luonnonvaloa. Valaisimet oppivat tunnistamaan käyttäjien liikkeet ja syttyvät vain siellä, missä niitä kulloinkin tarvitaan.
Ensimmäisessä kerroksessa on aula, pukutilat henkilökunnalle, väestösuoja sekä neuvottelu- ja coworkingtiloja. Kerrokset 2–5 ovat monitilatoimistoa. Kuudennessa kerroksessa on sauna sekä paljon kokous- ja neuvottelutilaa sekä ilmanvaihtokoneet. Rakennuksen jokaisessa kerroksessa on kahdeksikon muotoinen kävelyreitti, jonka yhteydessä on kaikki tarvittavat palvelut: kulkuyhteydet eli hissit ja portaat, kahvila, taukotilat ja neuvotteluhuoneita. Yksi suunnittelun lähtökohdista oli edistää yhteisöllisyyttä sekä lisätä yllättäviä kohtaamisia.
Rambollin työntekijät pääsivät vaikuttamaan tuleviin työtiloihinsa eri tavoilla, esimerkiksi foorumeiden sekä projektiryhmien kautta. Rakennuksessa on siksi lukuisia hiljaisia huoneita ja yksilöhuoneita niitä tarvitseville. Villagesta löytyy myös erilaisia tiimitiloja erikokoisille ryhmille niin lyhyempään kuin pidempiaikaiseen työskentelyyn. Akustiikkaan kiinnitettiin paljon huomiota ja akustiikkalevyt on suunniteltu osaksi sisäilmettä, jotta saavutetaan optimaalinen vaimennus oikeisiin paikkoihin. Myös laadukkaaseen ja viihtymiseen paneuduttiin.
Ramboll Villagella on vahva identiteetti ja se erottuu selkeästi ympäristöstään ja poikkeaa paljon tyypillisen toimiston näköisestä rakennuksesta. Kansainvälisyyttä on haluttu alleviivata ja värimaailma viestii Rambollin tavaramerkkiä, ekologisuutta sekä energiatehokkuutta. Rakennuksen pyöristetyt kulmat pehmentävät kokonaisuutta luoden siihen inhimillisyyttä ja rakennuksen suuret pystyikkunat keventävät julkisivua.