Tripla - sisustus

Kauppakeskuksen sisäilmeen suunnittelu

Sisustus

Sijainti
Pasila, Helsinki

Tilaaja
YIT Rakennus Oy

Laajuus
350 000 m²

Vuosi
2020

Tripla on uudenlainen monipuolisia palveluja ja tiloja tarjoava kaupunkikeskus.

Kauppakeskuksen ja Pasilan aseman ympärillä kukoistavat nyt toimistot, hotelli, asunnot ja kaikille avoimet kaupunkitilat tapahtumineen. ARCO vastasi yli 250 liiketilan ja 50 toimistotilan vuokralaistilojen kehittämisestä ja yhteensovittamisesta muihin suunnitelmiin.

Kauppakeskuksesta laadittiin yhdessä muiden projektissa mukana olleiden suunnittelijatahojen kanssa tutkittuun tietoon perustuva Design Manual, jonka tavoitteena oli luoda Triplasta viihtyisä kokonaisuus, selkeyttää asiakaskokemusta ja huomioida kaupallisten toimijoiden tarpeet. Kerroksittain vaihtuvat väriteemat, kauppakäytävien muoto ja kauppakeskuksen visuaalinen konsepti helpottavat kauppakeskuksessa liikkumista.

Vallitsevina materiaaleina ovat messinki, musta ja valkoinen, jotka toistuvat läpi kauppakeskuksen. Kauppakäytävien kaareva muoto toistuu valaistuslinjoissa, jotka risteilevät alakattoalueiden halki. Välipohja-aukkoja korostavat messinkikaulukset ja keskialueella katse kiinnittyy vaikuttaviin valaistuihin kattoikkunoihin ja peilielementteihin.

Ravintolat on keskitetty kulkureittien risteyskohtaan, jotta ravintolapalvelut kytkeytyvät saumattomaksi osaksi kauppakeskuksen toimintaa. Markettitason Market Zoo -ravintolamaailma tarjoaa pienempien toimijoiden palveluita nopeasti saavutettavissa esimerkiksi markettikäynnin yhteydessä. Eri tapahtumiin ja tunnelmiin mukautuvan neljännen kerroksen tapahtuma-aukion seinien aaltoilevat ja valaistut teräselementit kiinnittävät katseen asemalta päin Triplaan kuljettaessa. Näiden lisäksi kellariin kätkeytyy myös monipuolinen viihde- ja urheilukeskus surffaus ja rantalentopallon pelaus mahdollisuuksineen.