Cabriolet

Autotalokorttelin voittajaehdotus

Toimistot Kilpailut ja tunnustukset

Sijainti
Helsinki

Vuosi
2024

Palkinnot
Kutsukilpailun 1. sija

Kilpailun järjestäjä
KOy Runskivuori, Helsingin kaupunki, SAFA

Helsingin Kampissa sijaitsevan Autotalon laajennuksen kovatasoisessa kilpailussa voittajaksi valittiin Arcon ehdotus Cabriolet.

Cabriolet on Kampin pohjoinen portti ja ympäröivän kaupunkirakenteellisen sommitelman yhdistäjä. Jäntevä muoto omaa vahvan tunnistettavuuden ja asettuu luontevasti kauko- ja lähinäkymien päätteeksi. Autotalon City-korttelin toiminnalliseen ja visuaaliseen kokonaisuuteen se luo elävöittävän 2020-luvun kerrostuman.

Kilpailuehdotus säilyttää Autotalon neljän tornin suurmuodon itsenäisenä olemalla dynaamisessa vuoropuhelussa Tennispalatsin ja tulevan Hyvinvointikeskuksen kaarevien muotojen kanssa. Ehdotus täydentää Kampin aukioiden sarjaa Autotalon pääsisäänkäyntien kohdilla ja aktivoi maantasokerroksen monipuoliseksi osaksi Kampin jalankulkukeskustaa.

Viisi kaupunkikuvallista periaatetta:

1. Säilyttää Autotalon neljän tornin suurmuoto itsenäisenä olemalla dynaamisessa vuoropuhelussa Tennispalatsin ja tulevan Hyvinvointikeskuksen kaarevien muotojen kanssa.

2. Pidättäytyä Töölön ja Eteläisen Rautatiekadun räystäskoroissa, sovittautua Autotalon podestin korkeuteen ja huomioida Eteläisen Rautatiekadun rakennusten julkisivulinja.

3. Mahdollistaa Autotalon tornien toimivuus ja pitkät näkymälinjat sekä säilyttää korttelin vinottaisnäkymät.

4. Luoda ehyt kokonaisuus uudisrakennuksen julkisivuratkaisuista yhdessä Autotalon rasterijulkisivujen kanssa.

5. Täydentää Kampin aukioiden sarjaa Autotalon pääsisäänkäyntien kohdilla ja aktivoida maantasokerros monipuoliseksi osaksi Kampin jalankulkukeskustaa.