Projektit  |  Asuminen

Kvartto

Suunnittelimme Lauttasaaressa Perttulantiellä sijaitsevasta teollisuus- ja toimistorakennuksesta asuinkerrostalon.

Kategoria
Korjausrakentaminen

Vuosi
2016

Laajuus
8 200 brm²

Sijainti
Lauttasaari, Helsinki

Rakennuttaja
SRV Yhtiöt Oyj

Kvartto

Lauttasaari on tunnettu merellisyydestään ja on suosittu kaupunginosa aivan Helsingin keskustan kupeessa. Suunnittelimme vanhasta teollisuusrakennuksesta uusia asuntoja osoitteeseen Perttulantie 6. Alunperin kirjapainoksi suunnitellussa rakennuksessa oli vankka runko, nauhaikkunat ja hienot sienipilarit, mitkä loivat hyvät edellytykset loft-henkisille asunnoille, joissa oli mahdollista räätälöidä asunnon tilajakoa asukkaan tarpeiden mukaan. Rakennuksen kolmas kerros oli metrin verran korkeampi kuin muut, mikä mahdollisti parvien ja muiden tilallisten erikoisratkaisujen käyttämisen. Uudistuksen yhteydessä päätettiin myös korottaa olemassa olevaa rakennusta.

Kvartto

Itä- ja länsipuolella rakennuksen naapureina on asuintaloja, pohjoispuolella Pajalahden puisto ja eteläpuolella toimistorakennus. Lähietäisyydellä sijaitsevat mm. Merikylpylän uimaranta, päiväkoti, palvelutalo, ostoskeskus ja Lauttasaaren metroasema.

Kvartto

Syvärunkoinen rakennus avattiin keskeltä ja näin syntyneeseen korkeaan tilaan muodostui luontevasti lasikatteinen sisäpiha, jonka ympärille asunnot ryhmitettiin. Sisäpihan kaarevat aukot loivat ainutlaatuisen tilan muodostaen rakennukselle vahvan identiteetin. Ensimmäiseen kerrokseen luotiin asukkaiden yhteiskäyttöön kerhotila.

Kvartto
Kvartto

Asuntojen yhteistilat sijoitettiin maantaso- ja kellarikerrokseen. Pääasiallinen julkisivumateriaali valikoitui valkoinen rappaus, ylempiin kerroksiin metallilevy. Maantasokerroksen julkisivu on tummaa kiveä. Parvekekaiteissa on silkkipainettu pystyraitakuvio.

Ylimpiin kerroksiin rakennettiin uusia kattohuoneistoja. Lisärakentaminen nosti rakennuksen räystäskorkeuden viereisten asuintalojen tasolle. Uusien kattokerrosten julkisivulinja vedettiin sisäänpäin, jolloin asunnoille saatiin isot ulkoterassit ja varmistettiin hyvät valokulmat alas pihoille.

Kvartto

Samankaltaiset projektit