Laivalahdenkaari

Asuinkorttelin kilpailuvoitto Herttoniemessä

Asuminen Kilpailut ja tunnustukset

Sijainti
Herttoniemi, Helsinki

Tilaaja
Sato Oyj

Laajuus
7 700 kem²

Vuosi
2019

Palkinnot
Kutsukilpailun 1. sija

Veistoksellista ehdotustamme pidettiin raikkaana ja vetovoimaisena ja se valittiin kilpailun voittajaksi.

Sato Oyj:n järjestämässä kutsukilpailussa haettiin kaupunkikuvallisesti korkeatasoista suunnitelmaa keskeisellä paikalla sijaitsevalle vuokra-asuntokorttelille Herttoniemenrannassa. Pyrimme luomaan korttelille monipuolisen ja tunnistettavan ilmeen kerroskorkeuksia porrastamalla ja keskittämällä kerroksia korttelin kärkiin. Kaava antoi vapauksia suunnittelulle. Julkisivuihin haettiin mielenkiintoa ja yllätyksellisyyttä mm. kolmiomaisilla parvekkeilla.

Kohteessa on 140 asuntoa, joista suuri osa on yksiöitä ja kaksioita. Suuremmat perheasunnot sijoitettiin pääosin kulmauksiin ja varustettiin hieman hulppeammilla parvekkeilla. Osa pienimmistä asunnoista varustettiin ranskalaisilla parvekkeilla. Pääasiallinen julkisivumateriaali on vaalea rappaus ja sisäänvetoja raikastettiin tehosteväreillä. Rakennusmassojen matalimmat osat varustettiin viherkatoilla.

Katutasossa on asuntojen ja aputilojen lisäksi myös runsaasti liiketilaa. Pysäköinti sijoitettiin maan alle ja korttelin keskelle suunniteltiin julkinen puisto.