Ruokasali

Projektit  |  Koulutus

Lappeenrannan Teknillinen Yliopisto

Mittavassa peruskorjauksessa Lappeenrannan Teknillisen Yliopiston tilojen toiminnallisuus ja viihtyisyys nostettiin uudelle tasolle.

Kategoria
Korjausrakentaminen

Vuosi
2018

Laajuus
27 100 brm²

Sijainti
Lappeenranta

Tilaaja
Suomen Yliopistokiinteistöt Oy

Rakennuttaja
SRV

Havainnekuva laajennuksesta

Pitkäjänteinen suunnitteluprosessi

Lappeenrannan teknillisen yliopiston peruskorjaus sai alkunsa kampusalueesta tehdystä laajasta kampusvisiosta ja maankäyttökaaviosta (65 000 brm²). Visiossa tarkasteltiin koko kampusalueen synergiaa ja toiminnallisuutta ja sen pohjalta käynnistettiin alueen kaavamuutos sekä rakennusvaiheen RV1 muutos- ja laajennustöiden suunnittelu.

Uudenlaisten oppimisympäristöjen kehittäminen

Portaat

Saneerauksessa rakennuksiin tehtiin täydellinen peruskorjaus ja merkittäviä tilamuutoksia, joihin liittyen tutkittiin monipuolisesti tilojen käyttöä ja tehostamista. Yhteiskäytön avulla tiloihin löydettiin paljon synergia- ja tehostamismahdollisuuksia. Tiloihin sijoittuu Lappeenrannan yliopiston ja Saimaan ammattikorkeakoulun toimintoja, kuten uudenlaisia oppimis- ja toimistoympäristöjä sekä raskaita insinööritieteiden laboratorioita. Lisäksi kahvila- ja ravintolatilat, liikuntatilat ja vuorovaikutusta lisäävät HUBit toimivat kampuksen yhteisinä kohtaamispaikkoina.

Hankkeelle myönnettiin BREEAM Very Good -taso ympäristösertifikaatti. ARCO vastasi myös hankkeen tietomallikoordinoinnista.

Ruokasali

Samankaltaiset projektit