UEF Yliopistopalvelut Joensuu

Yhteisöllisyyttä tukevat viihtyisät tilat

Sisustus

Sijainti
Joensuu

Tilaaja
Suomen yliopistokiinteistöt Oy, Itä-Suomen yliopisto

Laajuus
750 kem²

Vuosi
2022

Suunnittelimme Yliopistopalveluiden muuttuneita työtapoja ja yhteisöllisyyttä tukevat viihtyisät tilat Itä-Suomen yliopiston Joensuun kampukselle.

Kuopion kampuksen yliopistopalveluiden onnistuneen työympäristömuutoksen myötä, myös Joensuun vastaavat tilat uusittiin Kuopion kampuksella hyväksi todettua työympäristökonseptia hyödyntäen. Tiloilta toivottiin muuntojoustavuutta ja tyyliltään rauhallisuutta, selkeitä linjoja ja murrettuja luonnonläheisiä sävyjä.

Vaikka Joensuun kampuksen yliopistopalvelujen tiloja suunniteltaessa hyödynnettiin Kuopion kampuksella toteutettua työympäristökonseptia, Joensuun kampukselle haluttiin oma persoonallinen tyyli ja arkkitehtuuria tukevat selkeälinjaiset ja raikkaat tilat. Olemassa olevia laadukkaita puupintoja säilytettiin ja tiloja raikastettiin mm. irtokaluste- ja valaisinvalinnoilla. Uusien työtilojen monipuolisesti kalustetuista neuvottelu- ja vetäytymistiloista jokainen löytää itselleen mieluisan paikan ja tavan tehdä töitä yksin tai yhdessä.

Työpistealueen kalustus, valaistus ja talotekniikka suunniteltiin muuntojoustavaksi ja yliopistopalveluiden uusiin tiloihin onkin niiden osalta helppo rakentaa tulevaisuudessa esimerkiksi uusia työ- ja vetäytymistiloja tarpeiden muuttuessa.