Mirai by Nirman - sisustus

Pilvenpiirtäjän aulatilojen sisustus

Sisustus

Sijainti
Dhaka, Bangladesh

Tilaaja
Nirman International

Laajuus
36 000 m²

Vuosi
2018-

Mirai by Nirman on tulevaisuudessa yksi Dhakan korkeimmista pilvenpiirtäjistä.

138 metriä korkea ja 30-kerroksinen rakennus sisältää moderneja toimistotiloja, korkeatasoisen ravintolan ja kahvilan, autojen näyttelytilan, kattoterassin uima-altaineen ja maanalaisen pysäköinnin. Lisäksi rakennuksessa on jopa kuusi vehreää kattopuutarhaa tuomassa viihtyisyyttä vilkkaan kaupungin sykkeeseen.

Aulan sisustus henkii modernia aasialaista tunnelmaa ratkaisuilla, jotka kestävät kuumankosteassa ilmastossa. Koko rakennuksen vallitsevana elementtinä on kupari, joka toistuu sekä julkisivuissa että sisätiloissa. Kuparin lisäksi konseptissa toistuvat betoni ja erilaiset kivipinnat, joita tukevat käsityönä tehdyt erilaiset tehostepinnat ja valaistus.

Yksi hankkeen tärkeimmistä tavoitteista on edistää innovatiivisia rakennusmenetelmiä ja materiaalien optimointia tuulitunnelitestauksen avulla. Tämän lisäksi tavoitteena on edistää kestävyyttä ja parannettuja työympäristöominaisuuksia vihreän kattopuutarhan ja korkean suorituskyvyn omaavien kaksoislasitettujen lasijulkisivujen avulla.

Korkealaatuisten lasiverhoseinien virtaviivainen materiaalipaletti, kuparia muistuttavat kattokannattajat ja kukoistava kasvillisuus luovat tornin identiteetin ja rakennuksen muoto mahdollistaa upeat näkymät Gulshan-järvelle.

”Intohimomme on tarjota korkealaatuisia toimistotiloja Dhakassa toimivien kansainvälisten ja paikallisten yritysten tarpeisiin. Asetamme riman korkealle laadun, turvallisuuden, avoimuuden ja kestävyyden suhteen. Tunnettuna rakennusyhtiönä meillä on tietotaitoa yltää korkeammalle tasolle ja varmistaa, että rakennuksesta tulee viimeisimpien kansainvälisten vaatimusten mukainen.” – Rahat Kamal, toimitusjohtaja, Nirman International Ltd.

Arcon rooli:

Pääsuunnittelu
Maisemasuunnittelu
Sisustussuunnittelu
Suunnittelun johtaminen
BIM

Aikataulu:

2019: Konseptisuunnittelu
2023: Rakentaminen alkaa
2027: Arvioitu valmistuminen

Suunnitteluryhmä

ARCO Architecture Company
Meinhardt (Thailand) Ltd.
Zinco
Archetype Group (PM)