MIRAI by Nirman

30-kerroksinen toimistorakennus Bangladeshin pääkaupunkiin

Hybridi Toimistot

Sijainti
Dhaka

Tilaaja
Nirman International

Laajuus
36 000 m²

Vuosi
2018-

Mirai by Nirman asettaa uuden mittapuun kansainväliselle toimistorakentamiselle Dhakan merkittävimmällä liiketoimintaan keskittyvällä alueella.

Nirman Internationalin kanssa vuodesta 2018 lähtien työskennellyt Arco on suunnittelut kohteen aina sen konseptista yksityiskohtiin saakka. Arco vastaa kohteen pääsuunnittelusta, sisustussuunnittelusta, maisemasuunnittelusta, ja tietomallikoordinoinnista. Arco toimii osana monialaista suunnitteluympäristöä, jossa on mukana Meinhardt (Thailand) Ltd:n johtavia insinöörejä sekä muita konsultteja ja toimittajia 15:sta maasta.

Tulevaan rakennukseen sijoittuu nykyaikaisia toimistotiloja, korkealuokkaisia kahvila- ja ravintolapalveluja, hyvinvointia lisääviä kattopuutarhoja allasalueineen, sekä mm. autonäyttelytilat sekä maanalaiset pysäköintikerrokset. Rakennuksessa on 30 maanpäällistä kerrosta ja 5 kellarikerrosta maanalaista pysäköintiä varten. Rakennuksen korkeus on 138 metriä.

Yksi hankkeen tärkeimmistä tavoitteista on edistää innovatiivisia rakennusmenetelmiä ja materiaalien optimointia tuulitunnelitestauksen avulla. Tämän lisäksi tavoitteena on edistää kestävyyttä ja parannettuja työympäristöominaisuuksia vihreän kattopuutarhan ja korkean suorituskyvyn omaavien kaksoislasitettujen lasijulkisivujen avulla.

Korkealaatuisten lasiverhoseinien virtaviivainen materiaalipaletti, kuparia muistuttavat kattokannattajat ja kukoistava kasvillisuus luovat tornin identiteetin ja rakennuksen muoto mahdollistaa upeat näkymät Gulshan-järvelle.

”Intohimomme on tarjota korkealaatuisia toimistotiloja Dhakassa toimivien kansainvälisten ja paikallisten yritysten tarpeisiin. Asetamme riman korkealle laadun, turvallisuuden, avoimuuden ja kestävyyden suhteen. Tunnettuna rakennusyhtiönä meillä on tietotaitoa yltää korkeammalle tasolle ja varmistaa, että rakennuksesta tulee viimeisimpien kansainvälisten vaatimusten mukainen.” – Rahat Kamal, toimitusjohtaja, Nirman International Ltd.

Arcon rooli:

Pääsuunnittelu
Maisemasuunnittelu
Sisustussuunnittelu
Suunnittelun johtaminen
BIM

Aikataulu

2019: Konseptisuunnittelu
2023: Rakentaminen alkaa
2027: Arvioitu valmistuminen

Suunnitteluryhmä

ARCO Architecture Company
Meinhardt (Thailand) Ltd. (rakenne-, MEP-, liikenne- ja julkisivusuunnittelu)
Zinco (viherkattojärjestelmät)
Archetype Group (PM)