Sirkkalan koulu - sisustus

Lasten ehdoilla suunniteltu sisustus uudisrakennukseen ja arvokiinteistöön

Sisustus

Sijainti
Turku

Tilaaja
Turun Kaupunki

Laajuus
6 130 brm²

Vuosi
2023

Palkinnot
Hyvän rakentamisen palkinto 2023 – yleisöäänestyksen voittaja

Hyvän rakentamisen palkinnon yleisöäänestyksen 2023 voittanut Sirkkalan koulu on suunniteltu lasten ehdoilla, muuntumaan päivittäisen käytön vaihteleviin tarpeisiin.

Rakennusten sisätilojen värimaailma pohjautuu tontilla ennen sijainneeseen omenatarhaan. Uudempien rakennusten väritys löytyy omenapuista ja vanhemmat puolestaan ovat saaneet värinsä omenatarhaa ympäröivästä kasvillisuudesta. Peruskorjattujen rakennusten värimaailmoissa on huomioitu myös alkuperäiselle rakentamisajankohdalle tyypilliset värit.

Haasteena kohteessa oli saada tilatarpeet sovitetuksi olemassa oleviin rakennuksiin sekä uudisrakennukseen. Haasteita tilasuunnitteluun toi uudisrakennuksessa esimerkiksi tontin jyrkkä korkomaailma, jonka takia ensimmäisiin kerroksiin saatiin rajallinen määrä luonnonvaloa ison osan ulkoseinää jäädessä maata vasten.

Vanhojen rakennusten muutostarpeet kasvoivat suunnittelun edetessä ja haasteena oli saada nykyaikaiset oppimisympäristöt sovitetuksi vanhoihin hirsirakennuksiin. Tilaratkaisuista tehtiin useita vaihtoehtoja ja niitä käytiin läpi tilaajan ja käyttäjien kanssa, jotta paras lopputulos muodostui.