Projektit  |  Hotellit

Unity Tampere

UNITY Tampere on vanhassa teollisuuskiinteistössä sijaitseva 150 huoneen studiohotelli, joka avasi ovensa yleisölle loppuvuodesta 2022. ARCO on suunnitellut vanhaan teollisuuskiinteistöön korkealaatuisia asuinhuoneistoja, 150 huoneen studiohotellin sekä liiketiloja.

Kategoria
Korjausrakentaminen

Vuosi
2022

Sijainti
Tampere

Tilaaja
Aberdeen Standard Investments

Tampereella Pyynikin uniikkiin tehdasmiljööseen syksyllä avautunut studiohotelli UNITY Tampere tarjoaa asiakkailleen joustavia asumis- ja työskentelymahdollisuuksia ja lähipalveluita.

Pyynikin Trikoon vanhaa teollisuuskiinteistöä on remontoitu vuodesta 2018 lähtien. ARCO on suunnitellut vanhaan teollisuuskiinteistöön korkealaatuisia asuinhuoneistoja, 150 huoneen studiohotellin sekä liiketiloja. Rakennukset ovat asemakaavassa suojeltuja, minkä vuoksi korjaus- ja muutostöissä on huomiotu niiden kaupunkikuvan kannalta merkittävän luonteen säilyminen.

UNITYn studiohuoneistot mahdollistavat pitkäaikaisen kodinomaisen asumisen kuin myös lyhyemmän lomailun. Tehdasalueen sisäpihalta löytyvät työskentelytilat, lähikauppa, kuntosali-, kauneus- ja hyvinvointipalveluita, kahvila ja panimoravintola.

Hotellin saunaosasto, loungetila ja kattoterassit tarjoavat hulppeat tilat erilaisille kokoontumisille upeiden maisemien kera.

ARCO vastasi hankkeen pää- ja arkkitehtisuunnittelusta. Hotellin sisustussuunnittelusta vastasi Tom Dixon Studio.