Projektit  |  Asuminen

Noli Studios & Juli Living Malmi

Malmin joukkoliikenneterminaalin vieressä sijaitseva kohde käsittää kaksi tornimaista, julkisivuiltaan eriluonteista rakennusta. Pohjoisemmassa tornissa sijaitsee Noli Studios-konseptin 16-kerroksinen hotelli ja eteläisemmässä asuintornissa Juli Malmi.

Vuosi
2023

Laajuus
18 947 brm²

Sijainti
Malmi, Helsinki

Tilaaja
Nrep Oy

Hotellitornissa sijaitsevassa Nolissa on 238 varattavaa studiota hotellitason palveluilla, ravintola- ja yhteistiloineen sekä sauna-, spa- ja kuntosalitiloineen. Asuintornissa toimii Juli Living -konsepti, johon sijoittuu yhteensä 143 asuntoa.

Keskustamaiseksi suunnitellun korttelin sydämenä toimii aukio, jolle avautuvat lasiseinin hotellin sisäänkäynti ja ravintolatilat sekä hotellin ja asuntojen yhteistilat. Katon asuntopiha ja piha-alueet  on suunniteltu viihtyisiksi ja toiminnoiltaan selkeiksi hyödyntämällä laadukkaita ja kestäviä materiaaleja sekä istutuksia. Yksikerroksinen pysäköintilaitos sijaitsee aukion alla ja sieltä on suorat yhteydet sekä hotelliin että asuntoihin.

Suunnittelussa huomioitiin korkean rakentamisen erityishaasteet. Keskeisen sijaintinsa vuoksi kohteen ulkoarkkitehtuurin merkitys korostui, rakennuksen ollessa hahmoltaan ja materiaaleiltaan merkittävä kokonaisuus alueella. Molempien tornien julkisivut ovat kastosinkittyä terästä ja eri luonteiset: hotelliosa on toteutettu paksusta teräslevystä ja asuintorni verkkopäällysteistä teräslevystä. Kastosinkityissä teräslevyissä on marmorimainen vinosuuntainen vaihteleva kuviointi joka syntyy kuumasinkitysprosessissa.

Uusi rakentaminen kohottaa koko alueen yleisilmettä sekä laadullisesti että esteettisesti tuoden ryhtiä Malmin muuten niin tasakorkeaan kaupunkikuvaan. Kohde on laadukkaaksi suunniteltu ja toimii tulevan Malmin täydennysrakentamisen lähtökohtana.