Projektit  |  Asuminen

Unity Helsinki

UNITY Helsinki tarjoaa monipuolisia majoitus- ja työskentelytiloja Helsingin Jätkäsaaren vilkkaassa miljöössä. Suunnittelulla ja hyvällä yhteistyöllä on saatu aikaan moderni studiokonsepti, joka palvelee niin tämän päivän kuin tulevaisuudenkin työelämässä.

Vuosi
2022

Laajuus
4200 kem²

Sijainti
Jätkäsaari, Helsinki

Tilaaja
Skanska CDF

Studiokonsepti UNITY Helsinki mahdollistaa lyhyt- tai pitkäaikaisen majoituksen viihtyisässä miljöössä. Rakennuksesta voi myös vuokrata erilaisia työpisteitä ja palaveritiloja toimistotyöskentelyyn. Kohteen alkuperäisen konseptin laati Arkkitehtitoimisto Talli Oy vuonna 2017. Vuonna 2019 Arco Architecture Company siirtyi vastaamaan hankkeen pää- ja arkkitehtisuunnittelusta.

UNITY Helsinki palvelee esimerkiksi työkomennuksella tai vastaavassa tilanteessa harkitumpaa majoitusratkaisua tarvitsevia. UNITY Helsinki sisältää 83 huoneistoa, joiden loft-henkiset, viiden metrin korkeuteen yltävät huoneet sisältävät makuuparven, oleskelutilan ja pienen keittiön. Hotellitason palvelut mahdollistavat sujuvan arjen vierailun aikana.

Suunnittelussa tiloilta haettiin ennen kaikkea muunneltavuutta ja viihtyisyyttä. Huoneiden tuli olla riittävästi varusteltuja väliaikaiseen asumiseen, tarjoten samalla väljyyttä myös rauhoittumiseen ja työskentelyyn. Talotekniikan täytyi vastata muun muassa valaistuksen ja ilmanvaihdon osalta kompaktin tilan vaatimuksia. Kalusteiden tuli sopia konseptin korkeaan tasoon muuntautuen eri tilanteisiin sopivaksi. Tiloissa tuli kyetä ottaa vastaan sekä työtuttavuuksia että henkilökohtaisia vieraita. Työskentelyä varten asiakas voisi siirtyä myös alakerran työpisteille tai varata palavereihin sekä tapaamisiin neuvotteluhuoneen.

Alun perin suunnittelupöydällä lepäsi visio hotellista. Projekti käynnistyi kuitenkin mullistavalla hetkellä alkuvuodesta 2020, juuri globaalin pandemian kynnyksellä. Maailmantilanne muutti niin työprojektin kulkua kuin myös lopputulostakin. Viikoittaiset työmaapalaverit vaihtuivat päivittäisiin etäpalavareihin, samalla kun yhä vahvemmin kirkastui se, että tulevaisuudessa etätyöpisteille ja joustaville työmahdollisuuksille tulee olemaan entistä enemmän kysyntää.

Hotellihuoneet eivät yksin kykene tarjoamaan ratkaisuja työmatkailun ja väliaikaisen asumisen tarpeen monipuolistuessa. Tiivistahtiselle työkomennukselle saapuva työntekijä haluaa löytää kokoustilat työpisteen ja huoneiston kanssa saman katon alta. Työskentelyn lisäksi on olennaista, että Unity Helsingissä on mahdollista myös rentoutua, viettää vapaa-aikaa ja ottaa vastaan henkilökohtaisia vieraita. Kodikas huone, saunaosasto ja kuntosali tarjoavat viihtyvyyttä myös vapaahetkiin. Parvekkeelle voi istahtaa aamukahvin äärelle ihailemaan laajaa näköalaa. Sisäpiha avautuu viereisten talojen kanssa yhtenäiseksi harmoniseksi kokonaisuudeksi, jota viehättävän pihasuunnittelun mukaan toteutettu istutussuunnitelma täydentää.

Teollisuushenkiset ratkaisut ovat mukavassa vuorovaikutuksessa viereisen satama-alueen ja alueen muun rakennuskannan kanssa. Ultramodernin ilmeen sijaan UNITY Helsingissä on aistittavissa yllättäviä viitteitä vuosisatojen takaiseen rakentamiseen, kun korkea viiden metrin huonetila vie ajatukset jugend-aikaan. Rakennuksen julkisivuun on haettu paljon klassisia, yksinkertaisia ratkaisuja, jotta rakennuksessa korostuisi pysyvyys ja ajattomuus.