UEF Yliopistopalvelut Kuopio

Yliopistopalveluiden työympäristö- ja tilamuutos

Sisustus

Sijainti
Kuopio

Tilaaja
Suomen yliopistokiinteistöt Oy, Itä-Suomen yliopisto

Laajuus
750 kem²

Vuosi
2020

Itä-Suomen yliopiston yliopistopalveluiden työympäristö- ja tilamuutos toteutettiin tilaajan strategisten tavoitteiden ja osallistavan suunnittelun pohjalta.

Yliopistopalveluiden siirtyessä yhä enemmän sähköisiin etäpalveluihin, vanha huonetoimisto ei enää palvellut muuttunutta työn tekemisen tapaa. Suunnittelutyön tavoitteena oli luoda uusi työympäristökonsepti tukemaan uusia toiminnallisia tarpeita sekä luomaan viihtyisämmät ja yhteisöllisyyttä tukevat tilat.

Loppukäyttäjät otettiin mukaan muutosprosessiin heti alusta asti osallistavan suunnittelun keinoin. Tuimme työympäristömuutoksessa ja kehitimme yhdessä loppukäyttäjien kanssa uuden työympäristökonseptin. Viihtyisyyttä luotiin muun muassa hyvällä tila-akustiikalla ja sijoittamalla taukotila Savilahden upeiden maisemien äärelle. Olemassa olevan kattoterassin kausittaista käyttöaikaa pidennettiin kattamalla ja lasittamalla terassi.

Kokonaisvaltaiseen tilamuutokseen sisältyi työympäristökonseptin lisäksi layout-suunnittelu, pintamateriaali- ja kiintokalustesuunnittelu sekä konseptisuunnitelma valaistuksesta. Hankkeeseen sisältyi lisäksi julkisivumuutos ja muutosluvan valmistelu sekä irtokalusteiden Hansel-kilpailutusaineiston tuottaminen.