Telakkaranta

Projektit  |  Asuminen

Telakkaranta

Turun Telakkarantaan rakentuu kaksi asuinkerrostaloa hulppeilla näkymillä Aurajokeen päin.

Vuosi
2020-

Laajuus
7 500 brm²

Sijainti
Turku

Tilaaja
KS Kodit Oy

Rakennuttaja
Aura Rakennus Oy

1435 Telakkaranta

Suunnittelun lähtökohtana on ollut inspiraatio meren läheisyydestä, purjelaivojen arkkitehtuuri sekä näkymät Aurajoelle. Asuinkerrostalot muodostavat yhdessä naapurirakennusten kanssa keskenään yhteensopivan, eheän kokonaisuuden. Rakennusten ylin kerros on sisäänvedetty ja massoittelu mahdollistaa jokaisen asunnon parvekkeiden ja näkymien avaamisen kaukomaisemaan Aurajoelle.

Julkisivut ovat pääosin valkoiseksi rapattuja ja maantason kivijalka luonnonkivellä verhoiltu. Ikkunat ja vesipellit ovat grafiitinharmaat. Julkisivun ilmettä korostavat pinnakaiteet värillisellä yläjohteella sekä pohjoispäädyn parvekejulkisivun kaareva muoto. Purjemainen muoto muistuttaa Suomen laivaston omistaman koulutuspurjelaivan Suomen Joutsenen kunnian päivistä.

1435 Telakkaranta

Suurin osa asunnoista avautuu vähintään kahteen ilmansuuntaan, osa pienistä asunnoista avautuu joko länteen tai itään. Ylimmän kerroksen asunnot kattavat koko kerroksen ja asukkailla on mahdollisuudet toteuttaa itseään sisustamisen ja neliöiden kautta. Kaikki asunnot on varustettu lasitetulla parvekkeella tai terassilla ja osalla asunnoista on lisäksi kattamaton terassi. Tämä mahdollistaa hulppeat puitteet merestä nauttimiselle.

Ensimmäisessä kerroksessa sijaitsee liiketiloja ja asukkaille tarkoitettu kuntosali. Rakennusten väliin tulee vehreä pihakansi, joka on yhteiskäytössä myös viereisten rakennusten kanssa. Pihakannen alla sijaitsee pysäköinti.