10/2022  |  Uutiset

ARCO valmistautuu seuraaviin kasvuvaiheisiin, uudeksi toimitusjohtajaksi Marko Somerma

ARCO Architecture Company Oy:n uudeksi toimitusjohtajaksi on nimitetty Marko Somerma 31.10.2022 alkaen. Nykyinen toimitusjohtaja Sami Horto jatkaa johtoryhmässä ja keskittyy hankekehitykseen, myyntiin ja markkinointiin.

Somerma on aiemmin toiminut mm. Siili Solutionsin ja Ruukki Constructionin toimitusjohtajana sekä liikkeenjohdon konsultoinnissa PwC:llä ja BCG:llä. ”Odotan innolla pääseväni mukaan vauhdittamaan ARCOn kasvutarinaa ja rakentamaan tiimin kanssa uuden yhtiön toimintamallia ja kulttuuria”, Marko Somerma toteaa.

”Markolla on laaja kansainvälinen liikkeenjohdon, strategiakonsultoinnin, yrityskauppojen ja integraatioden kokemus, joka sopii loistavasti ARCOn kehitysvaiheeseen. Toimitusjohtajan nimitys on suunniteltu tiiviissä yhteistyössä johdon kanssa ja haluan tässä yhteydessä kiittää lämpimästi Sami Hortoa ARCOn ensimmäisen vaiheen luotsaamisesta”, hallituksen puheenjohtaja Jani Nieminen sanoo.

”ARCOa muodostettaessa noin vuosi sitten nähtiin tärkeäksi nostaa talon sisältä toimitusjohtaja, joka tunsi yhtiöt ja ihmiset. Integroimme onnistuneesti kolme yritystä yhteen ja loimme Suomen suurimman arkkitehtitoimiston. Kuluneen vuoden aikana mukaan on saatu kaksi uutta arkkitehtitoimistoa, Schauman Arkkitehdit Turusta ja Avario Arkkitehdit Oulusta ja tavoitteena on kasvaa edelleen sekä Suomessa että Pohjoismaissa. Yhtiön johtamisessa vaaditaan jatkossa erilaista osaamista. Oma intohimoni ja vahvuuteni on aina ollut asiakasyhteistyössä ja hankesuunnittelussa, joten on luontevaa siirtyä toimitusjohtajan roolista takaisin operatiiviseen etulinjaan. Toivotan uuden toimitusjohtajamme lämpimästi tervetulleeksi hienoon yhtiöömme rakentamaan yhteistä tarinaa”, Sami Horto kertoo.

ARCO Architecture Company syntyi vuonna 2021, kun Aihio Arkkitehdit, Arkkitehdit Soini &Horto sekä Cederqvist & Jäntti Arkkitehdit yhdistyivät. Suomalaisen arkkitehtuurin edelläkävijä ARCO Architecture Company Oy on ensimmäisen toimintavuoden aikana edennyt strategiansa mukaisesti ja laajentanut toimintaansa Suomessa uusiin kaupunkeihin. Yhtiö toimii tällä hetkellä Helsingissä, Tampereella, Turussa sekä Oulussa.

Lisätietoja:

Sami Horto, toimitusjohtaja, ARCO Architecture Company, +358 40 544 4234, sami.horto@arco.fi

Jani Nieminen, hallituksen puheenjohtaja, ARCO Architecture Company, +358 50 373 4847