Projektit  |  Kaupunkisuunnittelu

Pajalantie 19

Suunnitelmassa tontille sijoitetaan uusi päivittäistavarakauppa, asuinrakennuksia ja pysäköintilaitos. Asuinkortteli muodostaa Pajalan alueelle uuden kaupunkimaisen alueen, jolla on oma tunnistettava luonne.

Kategoria
Aluekehitys

Vuosi
2018-

Laajuus
10 000 km² + 4000 km²

Sijainti
Järvenpää

Tilaaja
Kesko Oyj + Pallas-rakennus Oy

Pajalantie 19 rakentamistapaohje koskee Järvenpään 7. Kaupunginosan korttelin 712 korttelialueita AK-2, AH, KL ja LPA.  Suunnitelmassa tontille sijoitetaan uusi päivittäistavarakauppa, asuinrakennuksia ja pysäköintilaitos.

Asuinkortteli muodostaa Pajalan alueelle uuden kaupunkimaisen alueen, jolla on oma tunnistettava luonne. Piha-alue on jaettu tilallisesti osiin puistomaisilla saarekkeilla, joiden muotomaailma on pehmeä. Piha-alue muodostaa korttelille yhteisen puistomaisen suurpihan ja pihasuunnitelman tulee tukea puistomaista kokonaisvaikutelmaa suosimalla puuryhmiä ja paikallisia maastonmuotoiluja, jotka tukevat myös pintavesien ohjausta ja hulevesien käsittelyä. Kasvillisuusalueet, köynnöspainanteet ja viherkatot lisäävät piha-alueen vehreää kokonaisvaikutelmaa ja muodostavat pihalle maisemallisestikorkeatasoisen yhtenäisen teeman.


Samankaltaiset projektit