Työnjohtaja

Projektit  |  Asuminen

Työnjohtaja

Työnjohtaja on suunnitteilla oleva hybridikortteli Helsingin Herttoniemeen.

Vuosi
2019-

Laajuus
37 000 brm²

Sijainti
Herttoniemi, Helsinki

Rakennuttaja
YIT Suomi Oy

1374 Työnjohtaja

Työnjohtaja sijaitsee Herttoniemessä, Insinöörinkadun, Suunnittelijankadun, Laivalahdenkadun ja Työnjohtajankadun välissä hyvien kulkuyhteyksien varrella. Metroasemalle on kävelymatka ja keskustaan pääsee vartissa. Alueen lähiympäristössä on muutamia vanhempia kerrostaloja, mutta muuten alue koostuu pääosin uusista ja suunnitteilla olevista rakennuksista. Lähellä on myös Hertsin kauppa- ja palvelukeskus sekä autokauppoja ja teollisuutta, joten alue tarjoaa mahdollisuudet erilaisiin asumistarpeisiin. Herttoniemi on vahvassa nosteessa ja kaupunginosassa yhdistyy vehreys, kodikkuus sekä väljyys.

1374 Työnjohtaja

Työnjohtaja koostuu kuudesta kerrostalosta, joista korkein on 14 kerrosta ja matalimmat kuusi. Korkein rakennus markkeeraa korttelin etelänurkkaa ja kauppakeskukselta päin saavuttaessa näkymää ohjaavat kutsuvat portaat. Rakennuksiin tulee omistusasumista, vuokra-asumista, ARA vuokra-asumista sekä palveluasuntoja, palveluita ja liiketiloja. Yhteistilat, mukaan lukien iso saunaosasto porealtaineen, on sijoitettu pihakannelle ja ensimmäiseen kerrokseen ja ne ovat osittain eri taloyhtiöiden yhteisessä käytössä. Rakennukset muodostavat korttelikokonaisuuden, jossa rakennusten väleissä on paikoitellen aukkoja tehden kansipihasta valoisamman. Korttelin kehä on kuitenkin yhtenäinen kahden kerroksen korkeuteen saakka. Pysäköinti sijoitetaan pääosin kansipihan alle.

Rakennusten julkisivut muodostavat vertikaalisia tiilikenttiä, joita on jaettu pienempiin osiin tiilien värisävyjen vaihtelulla ja ladonnalla. Tornin korkeimmat osat ovat rouhepintaista metallilevyä. Ratkaisulla saadaan aikaan modulaarisesti muuntuva ja omaleimainen julkisivusommitelma.

1374 Työnjohtaja

Rakennusten kadunpuoleiset sisäänkäynnit ovat sisäänvedettyjä ja selvästi markkeerattu. Katutason mittakaava on jaksotettu pienimuotoiseksi arkadien, ikkunoiden ja väriaiheiden kautta. Ikkunoiden karmien ja vesipeltien väri on graffitinharmaa katujulkisuilla.

Piha on maantasosta kerrosta koreammalla, mikä luo yksityisyyttä pihalle ja liittää korttelin julkisivut ja kivijalan kokonaisuudeksi. Pihan julkisivun päämateriaali muodostuu parvekkeiden lasikaiteesta ja lasituksesta sekä parvekkeen taustaseinällä ja sivupielillä käytetystä vaaleasta maalista. Pihan puoleiset sisäänkäynnit hahmotetaan katosten sekä suoraan sisäänkäyntiä kohti johtavien pihateiden avulla.

1374 Työnjohtaja

Samankaltaiset projektit